Türkiye ekonomide olağanüstü bir gün geçiriyor. Dolar/TL 6.80, euro/TL 7.78 ile tarihi zirvelerini gördü. Altın fiyatları da rekor kırdı. Çeyrek altının fiyatı gün içinde 400 TL’nin üzerine çıktı. Borsa İstanbul’da ise BIST100 endeksinde kayıplar yüzde 2’nin üzerinde.
Kurlarda yaşanan bu dalgalanma üzerine bir çok kişi sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Ünlü ekonomi profesörü Mahfi Eğilmez konu hakkında twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ben diyeceklerimi dedim, yazacaklarımı yazdım, şemalarımı çizdim. Her açıklanan program veya model sonrasında yeniden bir şeyler yazmama veya söylememe yeni şemalar çizmeme gerek yok.” ifadelerini kullandı.
Filli Boya’nın sahibi Gözde Akınar da sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Akınar paylaşımında “Öyle üzgünüm ki.” ifadelerine yer verdi.
Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sorun faiz artışıyla çözülebilecek sınırı aşmış olabilir. Daha kapsamlı ama kesinlikle piyasa ekonomisi modeli çerçevesinde bir önlem paketi gerekebilir” açıklamasında bulundu.
Ekonomi yazarı Uğur Gürses de sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Gürses paylaşımında, “Son 5 yılda “bugün olanlar olmasın” diye yazdım. Bugün söylenecek yeni hiç bir şey kalmadı.” ifadelerini kullandı.
HSBC Türkiye eski CEO’su Piraye Antika da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye büyük bir gemiyse fırtına patladığında geminin hangi tarafında durduğunuzun bir önemi yok. Geminin yönetimine veya bu havada bu yolculuğu yapmasına zamanında itiraz etmiş de olsanız güvenli limana ulaşması için sebep olanlara yardım etmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.
Mehmet Baransu'ya 19 yıl 6 ay hapis cezası!51 izlenme
Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinden acı haber: 2 şehit27 izlenme
Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz FETÖ üyeliğinden tutuklandı!115 izlenme
İlkokulda imam skandalı236 izlenme
Nerede olduğu merak ediliyordu: Rusya Savunma Bakanı Şoygu 12 gün sonra ortaya çıktı47 izlenme
Huzurevinde ‘şiddet’ görüntüleri! Gözaltına alınan çalışan tutuklandı22 izlenme
Okullarda illere göre ara tatil uygulaması için geri sayım başladı24 izlenme
Seçimden önce doğal gaza % 10 indirim yapacağız dediler, seçimi kaybedince doğal gaza % 15 ZAM yaptılar !142 izlenme
Hatay’da TSO seçimlerini Suriyeliler belirleyecek! Şehirde her 100 şirketten 13’ü Suriyeli, sayı her geçen gün artıyor
Berat Albayrak onur duyduğu durumu açıkladı "Tayyip Erdoğan’ın damadı olmak"
Avrupalılar Türkiye'yi terk etti, Ortadoğulular yerleşti!
Deprem bölgesindeki yurtta şampuan kullanan itfaiye erinden duygulandıran hareket