Kürt yazar ve siyasetçi Sıdkı Zilan, Türk Lirası’ndan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının çıkarılıp, yerine Şeyh Said ve Seyit Rıza’nın fotoğrafının konulmasını istedi.
Türkiye’deki döviz krizine ilişkin farklı siyasi kanatlardan çözüm önerileri gelirken, dinci Azadi Hareketi’nin kurucularından avukat Sıdkı Zilan’ın mesajları tepkilere neden oldu.
O mesajlara gelmeden önce, dinci ve Kürtçi Zilan'ın kim olduğunu kısaca hatırlatalım...
1980’li yıllarda imamlık yapan, 1990’lı yıllarda da Refah, Fazilet ve Saadet Partileri’nde siyaset yapan Sıdkı Zilan, 2005 yılında Kürt Ulusal Birlik Hareketi’nin (TEVKURD) kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem de sözcülüğünü yaptı. Zilan 2012 yılında ise Diyarbakır’da kurulan Kürdistan İslami İnisiyatifi’nin (Azadi Hareketi) kurucuları arasında yer aldı. Hem PKK’nın hem de Hizbullah’ın bazı davalarında avukatlık yapan Sıdkı Zilan, İslamcı Kürt partisini Ekim 2012'de kuracaklarını duyurmuştu.
Zilan’ın bu duyurusu FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf gazetesinde, “İslamcı Kürt partisi yolda” başlığıyla haber olmuştu. Dinci Kürtçü siyasetçi Zilan’ın “İzmir gibi muhafazakâr Kürt nüfusunun olmadığı yerlerde siyaset yapmayacağız” şeklindeki açıklamaları da Kürtlerin tepkilerine neden olmuştu. HDP de, 7 Haziran 2015 yılındaki seçimler İslamcı Azadi Hareketi ile seçim ittifakı yapmıştı.
Azadi Hareketi MYK üyesi Sıdkı Zilan, 2018 yılının Ocak ayında, sosyal medya paylaşımlarında “örgüt propagandası” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddialarıyla gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
İŞTE O MESAJLAR
Sosyal medya hesabından doların düşürülmesine ve ABD ile ilişkilere dair “öneri”lerini paylaşan Sıdkı Zilan, Türk Lirası’ndan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının çıkarılıp, yerine Şeyh Said ve Seyit Rıza’nın fotoğrafının konulmasını istedi. Mesajlarının devamında Türkiye’nin “Kürdistan”ı devlet olarak tanımasını isteyen dinci siyasetçi Zilan’ın, Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ı da hedef alarak eleştirmesi dikkat çekti.
İşte Sıdkı Zilan’ın tepki çeken o tweetleri:





https://www.siyasetcafe.com/dovizkrizinealcaktekliftldenataturkuatalim38727h.htm
CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silah sesleri30 izlenme
Kapanan şirket sayısı artıyor22 izlenme
Savcı değişti CHP'li başkan gözaltına alındı! CHP'liler adliye önünde adalet nöbeti tuttu15 izlenme
Gurbetçileri on binlerce euro 'üfüren' üfürükçünün özgüveni: "Ne pişman olacağım! Yüz binler beni bekliyor"26 izlenme
Diyarbakır’da, İsrail protestosunda Burger King'e taşlı sopalı tekbirli saldırı35 izlenme
Öğrencilerden YKS protestosu: Turizm Bakanı Ersoy'a ait ETS Tur'un puanı 1,1'e düştü!87 izlenme
Bir çift maaş skandalı daha! Aralarında Türkiye’nin ilk türbanlı valisi de var24 izlenme
Yandaş yayınları görmezden gelen RTÜK dört kanala ceza yağdırdı23 izlenme
Almanya'yı sığınmacı korkusu bastı! ''Erdoğan'a her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var'' dediler
Dünyanın en büyük kiliselerinden birinin lideri, takipçilerine tecavüz etti ve işkence yaptı
Kahramanmaraş’ta 5 günlük bebeği engelli bırakan şiddetin görüntüleri ortaya çıktı: Hemşire acımasızca dövmüş!
"Bir kişinin hırsı uğruna ülkenin geleceği yok ediliyor"