‘Piyasaların sevdiği bir isim’ diye tanıtılıp Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirtilen ancak yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmeyi henüz başaramayan Mehmet Şimşek bu kez de ‘dünya turu’na çıkıyor.
Şimşek seçim sonrası döviz bulabilmek için yönünü Körfez’e çevirmiş ve ilk gezisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapmıştı. Daha sonraki duraklarsa Katar ve Suudi Arabistan olmuştu.
Bakan diğer yandan Batı yatırımlarını çekmek için de kollar sıvanmıştı. Ağustos başında Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, JP Morgan’ın İstanbul’da düzenlediği yatırımcı toplantısına katılmıştı. Şimşek bununla da kalmamış, eylülde ABD’de yatırımcılarla buluşmuştu.
Reuters dün, Şimşek’in önümüzdeki hafta yatırımcılarla görüşmek için Londra’ya gideceğini duyurmuştu. Ancak Şimşek, bununla kalmayacak ve daha fazla yeri ziyaret edecek.
Bloomberg’ün bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre Şimşek Londra’dan sonra, 1114 Ekim’de Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenecek IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantılarına katılacak.
Şimşek 19 Ekim’de de Fransa’nın başkenti Paris’te yatırımcılarla buluşacak. Şimşek’in ay sonunda da ikinci bir Körfez turuna çıkması bekleniyor.
Tele1
120 saniyede 'Şeker Fabrikalarının satılmasına neden hayır !'1208 izlenme
Sedat Peker'den '65 yaş üstü siyasetçiler' açıklaması66 izlenme
İnternete erişimi engellendiği iddia edilen Sedat Peker'in nasıl 'beğeni' yaptığı ortaya çıktı95 izlenme
‘Biz vizeyi kaldırdık, Irak tavuğumuzu bile içeri sokmuyor’36 izlenme
Son seçim anketinden Cumhur İttifakı'na kötü haber: Millet İttifakı fark attı!54 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.771 yeni vaka tespit edildi, 21.605 kişi sağlığına kavuşurken, 168 kişi hayatını kaybetti!43 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun seçim çadırına saldırı42 izlenme
Şirketin unvanı değişti, kaderi değişmedi: Ayakkabı devi iflasla boğuşuyor24 izlenme
Kur korumalının faturası 1 trilyon
Erol Mütercimler 'Bu ülke 30 saniye de olsa Amerikan dolarının 10 Türk Lirası olduğunu görecek, doları 7.30 da çıpalayacaklar !'
Polis intiharının altından AKP'li vekil çıktı! Vekil oğlunun arabasını aradı, başına gelmeyen kalmadı
Devletin parası 5 yıldıza gitmiş!