Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine gittiği 1219 Kasım haftasında yurt içi yerleşik gerçek kişilerin yabancı para mevduatı, parite etkisinden arındırılmış olarak 1 milyar 138 milyon dolar arttı.
TCMB verilerine göre, parite etkisinden arındırılmadığında stok değişim ise bu dönemde 909 milyon dolar artış yönünde oldu.
Bu dönemde vatandaşlar 1 milyar 273 milyon dolarlık dolar alırken, 186 milyon dolarlık euro aldı ve 318 milyon dolarlık altın sattı.
19 Kasım itibarıyla gerçek kişilerin yabancı para mevduatı toplamda 144 milyar 575 milyon dolara ulaştı.
1219 Kasım haftasında yurt içi yerleşik şirketlerin yabancı para mevduatı ise, parite etkisinden arındırıldığında 614 milyon dolar azaldı.
Şirketler bu haftada parite etkisinden arındırıldığında nette 1 milyar 67 milyon dolar satarken, 467 milyon dolarlık euro aldı. Şirketler 12 milyon dolarlık da altın sattı.
19 Kasım itibarıyla şirketlerin yabancı para mevduatı toplamda 90 milyar 466 milyon dolar oldu.
Yurt içi yerleşiklerin toplam yabancı para mevduatı 1219 Kasım haftasında parite etkisinden arındırıldığında 524 milyon dolar arttı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/faizindirimihaftasindavatandasdolaraldi6789761/
Özgür Demirtaş cevapladı: "Faiz arttığı halde dolar neden yükseliyor?"33 izlenme
Haraç mezat yıl sonu hasılatı: 634,1 milyon TL’lik taşınmaz satışına onay14 izlenme
Cumhuriyet kazanımı 80 yıllık fabrika kapanıyor17 izlenme
Mansur Yavaş: 'Beni de alabilmeleri mümkün!'21 izlenme
Depremzedelerden tepki: AFAD evleri yapmak için milyonlarca lira istemiş17 izlenme
Emekli maaş zammını kuruşu kuruşuna doğru bilmişti: Bayram ikramiyesi için net rakam verdi8 izlenme
Canice katledilen Ayşenur Halil üniversite ikinci sınıf öğrencisiymiş46 izlenme
İmamdan büyük vurgun! Yurt dışına kaçtı!50 izlenme