Papaz krizi, ambargo restleşmeleri ve doların artmasına rağmen Çukurambar semtinde yapımı devam eden ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği binası hızla yükseliyor. Geceli gündüzlü süren hummalı çalışma sonucu, zeminin ilk kat iskeleti ve demir kolonları görüldü. Binanın 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor. Büyükelçilik kompleksinde ABD deniz piyadeleri için de ayrı bölüm olacak ve güvenlik, piyadeler tarafından sağlanacak.
Çukurambar'daki ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği binası hızla yükseliyor. Geceli gündüzlü süren hummalı çalışma sonucu, zeminin ilk kat iskeleti ve demir kolonları görüldü.
88 MİLYON DOLARA SATILMIŞTI
ABD Büyükelçiliği binası yerleşkesinin de bulunduğu parsel, 24 Mayıs 1983 günü Danışma Meclisi'nde benimsenen ‘Atatürk Orman Çiftliği arazisinden, 186 bin 441 metrekarelik kısmın satılması hakkında kanun' ile Atatürk Orman Çiftliği'nden koparılmıştı. Arazi daha sonra parsellere bölünüp, Milli Savunma Bakanlığı, Gazi Üniversitesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne verildi. Gazi Üniversitesi de 2014'te kendi payını TOKİ'ye devretti. TOKİ arsayı ABD misyonuna büyükelçilik binası yapılması için 11 Nisan 2014'te 88 milyon dolara sattı. 3 yıl sonra da arazide inşaat başladı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dolaryukseldikceabdbuyukelciligideyukseliyor2603912/
30 bin lira maaşı olan bürokrat 11 milyon dolara nasıl daire aldı? Kim bu bürokrat?55 izlenme
Erdoğan'ın müjdeleri artık etrafını bile ikna etmiyor11 izlenme
Asgari ücretin ardından emekliye yapılacak zam da belli oldu8 izlenme
Penceresiz sınıfta ders7 izlenme
AKP'li kadın ekonomiyi eleştiren adamı nankörlükle suçladı, aylıklarını kesmekle tehdit etti32 izlenme
Orman yangınlarını söndüremeyen Pakdemirli İmamoğlu'nu eleştirdi!35 izlenme
Suriyeli milis konuştu: Hepimizin İstanbul'da veya Gaziantep'te evi var!391 izlenme
OVP’deki kur ve enflasyon çelişkisini ekonomistler yorumladı: "Kur tırmanırken enflasyon nasıl düşecek?"26 izlenme
Esad kararnameyi imzaladı: Memur ve emekliye rekor zam
Onlara bayram yok ‘Ağlaya ağlaya geldik’
Habertürk, canlı yayında “Erdoğan diyor ki; AFAD yetişti. Nerede yetişti?” diyen depremzedenin sesini kıstı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.320 yeni vaka tespit edildi, 216 kişi hayatını kaybetti, 14.743 kişi sağlığına kavuştu!