Konya Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 3 çocuk babası Hacı Mehmet Akçay, 6 Temmuz günü Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı 2 çocuk babası Dr. Ekrem Karakaya'yı, klinikte ruhsatlı tabancasıyla peş peşe ateş ederek öldürdü. Ardından aynı tabancayla intihar etti.
Akçay’ın saldırıyı, 7 Haziran günü kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde 8 Haziran günü anjiyo ameliyatı sonrası yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın (58) ölümünden sorumlu tuttuğu için gerçekleştirildiği öne sürüldü.
Hacı Mehmet Akçay'ın, çalıştığı hastanede ortopedi servisi olmadığı için beli ağrıdığını ve Akşehir Devlet Hastanesi'ne ortopedi servisine gideceğini söyleyerek iş yerinden izin aldığı belirtildi.

Hacı Mehmet Akçay'ın babası Kasım Akçay, yaşanan olay nedeniyle üzüntülü olduğunu belirterek, ''Böyle bir olay yaşandığına hala inanamıyorum. Böyle bir olayın yaşanmasını da asla istemezdim. Kendi çocuğumdan çok doktora üzülüyorum. 2 çocuğu var. Kelimelerle tarif edilemez bir durum'' dedi.
Kasım Akçay, ''Annesinin ölümünden dolayı doktoru öldürdüğü söyleniyor. Annesinin ölümüyle ilgili doktoru suçlayıcı bize hiçbir şey söylemedi. Olayı çıkan haberlerden öğrendim'' diye konuştu.
Cumhuriyet
Bülent Arınç'tan AKP'lilere çok sert sözler! "Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun?"49 izlenme
Bakanlık ve AKP'li belediye adı sık sık çocuk istimarı ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın hizmetinde!178 izlenme
Bizden gizlenen salgın mı var? İngiliz turistlere kritik Türkiye uyarısı45 izlenme
Polonya'da dünyaca ünlü bir hava gösterisi için prova uçuşu yapan F-16 savaş uçağı yere çakıldı!37 izlenme
THY'de dev zarar! THY zararını 4’e katladı!89 izlenme
Seçil Erzan bir kez daha hakim karşısına çıkıyor... Muslera, Arda ve Emre fonu anlattı51 izlenme
Avrasya Tüneli'ndeki ‘Sehven’ denilen zam gerçek çıktı!127 izlenme
Şeker ve yağın ardından o ürüne de kota geldi!75 izlenme
Mansur Yavaş sözünü tuttu, esnafa akaryakıt desteği ödemeleri yatırıldı!
Deprem Bölgesi için Bakanlık'tan Uyarı: 'Eşyalarınızı Almak İçin Kesinlikle Evlere Girmeyin'
Vakıflar, Diyanet İşleri’ni ihya etmiş!
Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"