Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında son iki yılda üst üste yaşanan artışlar Türkiye'yi Avrupa'nın zam şampiyonu yaptı. 2019 ile 2021 ilk yarılarını kapsayan 2 yıllık dönemde Türkiye'de elektrik fiyatları yüzde 47.4 artarken doğalgaz fiyatları da yüzde 42.3 yükseldi. Aynı dönemde Avrupa'nın birçok ülkesinde ise fiyatlarda düşüş yaşanması dikkat çekti.

Euronews'te yer alan habere göre, Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre 2019 yılının ilk yarısı ile 2021 yılının ilk yarısı arasında 39 ülkenin 24'ünde elektrik fiyatları yükselirken 15'inde ise düştü. En çok artış yüzde 47.4 ile açık ara Türkiye'de. Ardından yüzde 21.9 ile Polonya ve yüzde 20.8 ile Ukrayna geliyor. Artışların çoğu yüzde 10'nun altında. 10 ülkede artış oranı yüzde 5'ten düşük. Son 2 senenin doğalgaz şampiyonu da açık farkla Türkiye oldu. 20192021 yıllarının ilk yarısında konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatı yüzde 42.3 yükseldi. İkinci sırada yüzde 12.7 ile Ukrayna var. Hollanda'daki artış ise yüzde 4.3 ile sınırlı kaldı.
PEK ÇOK ÜLKEDE DÜŞTÜ
Türkiye'de elektriğe zam üstüne zam gelirken Hollanda'da fiyatlar yüzde 37.4 düştü. İsveç'te düşüş yüzde 15.5 oldu. Doğalgazda da 21 ülkede fiyatlar düştü. En büyük düşüş yüzde 38 ile Litvanya ve yüzde 33.4 ile Letonya'da yaşandı.
Türkiye’deki yangınlardan sonra İmamoğlu’nun 2 hafta önceki konuşması yeniden gündem oldu: “İBB'ye 4 yıldır 2 bin 300 yeni itfaiye eri alımı için izin verilmiyor”30 izlenme
Ölen patronun cenazesinde 'helallik' istenince işçilerden öfke yağdı !1759 izlenme
Interpol 'kırmızı bülten' ile arıyordu: Yozgat’ta yakalandı!23 izlenme
"Açız" diyen anneye "Geber" dedi ve gitti!454 izlenme
34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL’lik madeni paralar yeniden geliyor38 izlenme
‘İstifalar arttı, hastalara bakacak doktor kalmadı’43 izlenme
Erdoğan’ın ‘vitrin mankeni’ sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Sesini biraz kes!92 izlenme
İstanbul’da 8 kişiyi öldüren katilin binaya giriş çıkışlarına ait görüntüler ortaya çıktı29 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın sözleri AKP Mahallesi'ni karıştırdı: "AKP'nin muhalefete ihtiyacı yok, asıl rakibi içerde"
İspanyol ve Slovak kurtarma ekipleri zehir zemberek açıklama yapıp gittiler! “Türk hükümeti enkazlara iş makineleriyle girme kararı aldı; bunun parçası olamayız”
Ümit Özdağ'dan ilk açıklama: "Nerede kalmıştık"
Ünlü ekonomist Çapa: Faizlerin yükselmesinin tek nedeni Erdoğan'dır