Diyanet’in, öğrencilere ücretsiz dağıttığı, “Peygamber ve Gençlik” kitabında laiklik ve eğitim karşıtı propaganda yapıldı. Ekonomik sıkıntıda olan gençlerin daha fazla ibadet ettiği savunulan kitapta, “Tahsil ile dindarlık arasında ters yönlü ilişkiden bahsedilebilir” denildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milyonlarca lira harcayarak çocuklara ücretsiz dağıttığı, “Peygamber ve Gençlik” kitabında laiklik ve eğitim karşıtı propaganda yapıldığı ortaya çıktı. Eğitim seviyesi yükseldikçe dinden uzaklaşıldığını savunan kitapta, “Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” denildi.
Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, kitapta, üniversiteli olmayan gençlerin üniversitelilere kıyasla daha düzenli ibadet ettiği belirtildi. Üniversite öğrencilerinin diğerlerine oranla yüzde 8 daha az ibadet ettiğini öne süren kitapta, “Tahsil ile dindarlık arasında ters yönlü bir ilişkiden bahsedilebilir. Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın genel anlamda dindarlık, özelde dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
LAİK EĞİTİM HEDEF ALINDI
Diyanet’in kitabında, laik eğitim karşıtı ifadeler de dikkati çekti. Özellikle yükseköğretimin “yüksek düzeyde sekülerleştirme” potansiyeli taşıdığına vurgu yapılarak şöyle devam edildi: “Türk modernleşme sürecinde de bu potansiyel açıkça kendini hissettirmiştir. Kuşkusuz bu süreci besleyen daha farklı nedenler de söz konusudur. Seküler eğitim veren fakülte ve bölümlerde zaman zaman din ile bilimin karşı karşıya getirilmesi, yükseköğretim sürecinin beraberinde getirdiği sorgulayıcı akademik zihinsel yapıyla dinin eleştirel bir tarzda değerlendirilmesi, üniversite sürecinde öğrencilerin göreceli olarak bireyselleşmeye başlaması ve özgürleşmesi bu bağlamda değerlendirilebilir.”
ATEİSTLİK EĞİLİMİNİ ARTIRIYOR
Kitapta, Türkiye’deki eğitim sisteminin yapısı da “eleştirildi.” Eğitim sisteminin pozitivist yapısının bilinç ile inanç arasındaki bağı zayıflatıcı bir fonksiyon üstlendiğini ileri süren kitapta, eğitim düzeyi artan bireyler arasında dine mesafeli durma eğiliminin de arttığı ifade edildi. Yüksek eğitimli insanların ibadetlere fazla rağbet etmediğini ve ateistlik eğilimi ile din değiştirme oranlarının fazla olduğunu öne süren kitapta, “Bu durum genel anlamda modernite ve sekülerizmin geleneği sorgulayıcı, hatta dışlayıcı tutumunun yansıması olarak kabul edilebilir” düşüncesi paylaşıldı.
https://www.abcgazetesi.com/politika/diyanettenlaiklikkarsitipropaganda/haber119571
İktidara yakın iş adamları 200 milyar doları yurtdışına kaçırdı !333 izlenme
Ankara'nın göbeğindeki utanç gösterisi Meclis gündemine taşındı24 izlenme
MEB duyurdu! 15 bin öğretmen atama takvimi belli oldu7 izlenme
Karamollaoğlu, AKP’yi ‘neden reddettiğini’ anlattı466 izlenme
Stephen Hawking hayatını kaybetti175 izlenme
Otellerde tatil tarifesi: 10.000 TL'den başlayıp 500.000 TL'ye kadar çıkabiliyor30 izlenme
Bayramda Özel Araçlarıyla Yollara Çıkacak Olanlar Dikkat!23 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan 'sorulmayacak sorular' kanunu! '14 Mayıs’tan sonra bu sorular tarihe karışacak'29 izlenme
Şule Çet için adalet isteyecekler
Sahaya bu formayla çıktılar! Gençlerbirliği’nden 10 Kasım’a özel forma!
Hakan Atilla’nın istifa iddialarına dikkat çeken yorum: Amaç ilişkileri düzeltmek
Tutuklu Başkan İnan Güney'in projesi AKP'ye örnek oldu! İstanbul'daki o okullara ücretsiz içme suyu geliyor!