Başkanlığın hukuk müşavirleri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Feyza Altun'un şeriata ilişkin paylaşımının ahlak ve edep sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden olan dini inançlara ve değerlere hakaret ettiği savunuldu.
Feyza Altun'un sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarının, Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu öne sürüldü. Feyza Altun'a yönelik bu yazılan bu dilekçede yapmış olduğu paylaşımın tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı niteliği taşıdığı aktarılmış oldu.
Dilekçede, Altun hakkında, "dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi.
abcgazetesi.com
Günün utanç verici haberi! Karnı ağrıdığı için hastaneye giden 16 yaşındaki çocuk doğum yaptı22 izlenme
Rus haber ajansı duyurdu: Ukrayna'da Bayraktar SİHA'ların üssü vuruldu102 izlenme
Koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye getirilen Gülüşken ailesine, İsveç devleti 'Sınır Dışı' talebiyle dava açtı!707 izlenme
Manavgat’taki büyük yangın 9’uncu gününde! Manzara içler acısı...59 izlenme
Validen korkutan açıklama: Günde ortalama 100’e yakın yeni vaka çıkıyor!90 izlenme
Diyanet bu kez erkeklere tesettür istedi!100 izlenme
AKP inkâr ediyor ama işsizlik İŞKUR belgeleriyle böyle tescillendi!116 izlenme
İstanbul Millet Bahçesi: Hayaldi gerçek olamadı!81 izlenme
Nereden nereye! İstanbul'da iPhone 11 için Türk bulunamadı!
Kadına şiddet uygulayanlar için pes dedirten karar!
Karadağlar’ın eteğinde Atatürk’ün silüeti belirdi!
Sanayici tepkili, sevkiyatlar yapılamıyor! Elektrik ve doğalgaz kesintisinden muaf tutulacak sektörler belli oldu