Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın eniştesi Harun Dündar Karahan’ın Diyanet Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı’na getirilmesinin ardından kız kardeşi Lütfiye Gülay Bilgin’in de başkanlık vaizliğine atandığı ortaya çıktı.
Bakan Bayraktar’ın diğer kardeşi Fatma Bayraktar Karahan da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevliyken, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin akademik kadrosuna geçiş yapmıştı.
İŞLER’İN KUZENİ
Geçtiğimiz hafta da AKP’li eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in amcasının oğlu Orhan İşler, Romanya Din Hizmetleri Müşavirliği’ne atandı. İşler’in kuzeninin oğlu Mehmet Melih Yılmaz da Sırbistan Yeni Pazar Din Hizmetleri ataşesi olarak görev yapıyor. Daha önce de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un eniştesi Fatih Kurt, Diyanet’te Ali Erbaş’ın müşavirliğine atanmış, daha sonra da Diyanet Vakfı mütevelli heyeti üyeliğine getirilmişti.
DAMADA DA KIYAK
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Düzce Çilimli’de müftü olan damadı Muhammed Likoğlu da, hizmet süresi dolmamasına rağmen 1. sınıf ilçeler arasında olan İstanbul Beykoz Müftülüğü’ne müftü olarak atanmıştı. Erbaş’ın kızı, Likoğlu’nun eşi Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaize olarak görevlendirildi. Dini çevreler, Başkan Ali Erbaş’ın yaptığı atama ve görevlendirmelerin siyasetle yakın ilişkisini gösterdiğini belirtiyor.
Sözcü
5 bin TL'lik ikramiyeden faydalanamayan emekli vatandaş, AKP'ye tepki gösterdi: "Herkes yaptığının cezasını çeker. Önümüz seçim. AKP'ye oy vermem"37 izlenme
Daha önce “Sonuna kadar açın kombileri” diyen AKP’li yandaş Abdurrahman Uzun’a sahnede doğalgaz faturalı protesto!43 izlenme
Valilik İBB’ye Taksim’i yasakladı!42 izlenme
CHP'den Yerlikaya'ya valili, komutanlı propaganda soruları44 izlenme
SGK, hacizle emlak kralı oldu!51 izlenme
Kılıçdaroğlu’na Çorum'da yapılan büyük terbiyesizliğe tepki yağdı!68 izlenme
Emekliler yüzde 30'luk zamma böyle tepki gösterdi! 'İnsanlar çocuklarından destek alıyor. Sarayın bütçesi yüzde 80, vergiler yüzde 120’nin üzerinde artırılıyor. O zaman emekliye de o kadar versinler'44 izlenme
Bolu'da kayak merkezinde otel yangını; 66 ölü, 51 yaralı28 izlenme
İmamoğlu'nun avukatından başsavcı hakkında suç duyurusu
Pamukkale dünden beri cehennemi yaşıyordu! OGM son haberi duyurdu
Özgür Özel'den 'İmamoğlu' çıkışı: "En son roket atacaklar"
Seçim sonuçlarını doğru tahmin eden SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, son 10 günü işaret etti: "Anketler değişti"