Son tepki tokat gibiydi… Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğunda oturan Erbaş’ın, oğlu yaşındaki Türkiye İmam Hatipliler Birliği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya’nın duyarlı açıklamaları konuyu bir kez daha gündeme taşıdı.
Samet Akkaya, Erbaş’ın fesli Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretiyle ilgili olarak, “İslam dinini temsil eden birisi, hoşgörülü olmalı ve bulunduğu toplumun değerlerine saygı duymalı, saygı duyan insanlarla bir olmalı” dedi.
Akkaya’nın bu duyarlı sözlerinden sonra Diyanet İşleri Başkanı’nın ne düşüneceği, istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. sozcu.com.tr’nin yaptığı anketten çıkan sonuçlar ise şöyle;
YÜZDE 98 ‘EVET’
Toplamda 202 bin kişiye erişen ankete katılım oranı yüzde 21 oldu. Oy kullanan 42.420 kişiden; 41.572’si ‘Evet istifa etmeli’ derken, 848 kişi de ‘Hayır istifa etmemeli’ dedi.
Diyanetin ve din görevlilerin siyasetin üstünde olduklarına inandıklarını söyleyen Akkaya, İslam dininin hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliği emrettiğini belirtti. Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Toplumun kin ve nefretini kazanacak işlerden uzak durmayı, kendisini de uzak tutmayı vazife bilir. İslam dinini temsil eden birisi, hoşgörülü olmalı ve bulunduğu toplumun değerlerine saygı duymalı, saygı duyan insanlarla bir olmalı ve her zaman da saygı duymayı tavsiye etmeli. İslamı temsil eden birisi toplumumuzu birleştirmeli, ayrıştırmamalı ve insanların nefretini kazanacak işlerden uzak durmalı. Biz bir çocuğun kuşu öldü diye o çocuğa taziyeye giden bir peygamberin ümmetiyken, bizim hoşgörü kazandıracak iş ve işlemlerde bulunmaktan başka bir işimiz olmamalı.”
‘İNSANİ DEĞİL, RESMİ BİR ZİYARETTİR’
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretiyle ilgili ‘Diyanet İşleri Başkanı o kişiyi cübbesiyle ziyaret etti. İnsani ziyaretse niye cübbeyle gitti? Kurumunu temsilen resmi bir ziyaret gerçekletirdi’ dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/diyanetisleribaskanialierbasistifaetmelimi2734710/?fbclid=IwAR2JTupSOV3RXRn09OFchXr8V1L66n29cos_xL8dqFGZu7uIVMco_GfIVU
Esenyurt’taki korkunç cinayetin nedeni ortaya çıktı91 izlenme
Asgari ücreti patlatan başkan! Zammı 5'e katladı89 izlenme
Meşrubat ve su devi Frida Gıda iflas etti!328 izlenme
Narin öldürülmeden önce ne gördü? Ağabey ve kuzen iddiası...92 izlenme
Utanç davasında anne-baba için şaşırtan karar!37 izlenme
Cumhur İttifakı'nın kalesi Aksaray'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım iptal edildi35 izlenme
Sokak röportajında konuşan gurbetçi: "AKP’nin seçim kazanmasının sebebi vitaminsizliktir!"23 izlenme
Sinan Ateş'in ablasına tehditler savurdu! "Elbet bir yerde..."20 izlenme