Ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oruç tutanlar için hazırladığı 'sahur menüsü tavsiyesi' sosyal medyada gündem oldu.
Diyanet TV’de paylaşılmış olan söz konusu menü, birçok kişi tarafından eleştirildi. Vatandaşlar hem avokado fiyatlarına hem de şarküteri fiyatlarına isyan etti.
İşte Diyanet'in tartışma yaratan o menüsü:
"Özellikle sahurun kahvaltı şeklinde gitmesini arzu ediyoruz. Yumurtamız olsun, bir parça peynirimiz olsun. Severseniz avokado ekleyebilirsiniz. 23 ceviz, 78 zeytin, 78 badem, bol yeşillikle böyle bir sahur yapabilirsiniz. Veya tek öğün şeklinde beslenebilirsiniz. Ama sahura kalkmak fazilet olduğu için mutlaka kalkın istiyoruz. Kalktığınızda da bir kase yoğurt kaşıklayabilirsiniz, suyunuzu içip yatabilirsiniz. Orucu bir bardak suyla açıyoruz, bir tane hurma yiyip kan şekerimizi dengeliyoruz. Ardından çorba içiyoruz ve namaz arası veriyoruz. Protein ağırlıklı beslenirseniz kas kaybınızı da önlersiniz."
Vatandaşlar avokadonun tanesinin 70 TL'den satıldığını belirterek söz konusu menüye tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar ise, Diyanet'in asgari ücretli ve emekliye fitre verilebileceğini söylemesi detayını hatırlatarak insanların nasıl avokado alabileceğini sordu.
Bir vatandaş ise “Hani 180 lira ile doyuyorduk, 2 öğün için geçerliydi. Avokadonun tanesi 70 lira. 3 tane bile alınamıyor” ifadelerini kullandı.
HTŞ Lideri Colani’den, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Suriyeli bir kadına dikkat çeken hamle: "Başını ört"48 izlenme
Konya'daki Nalçacı pazarında zamlardan dert yanan vatandaş: "Vallahi anamız ağladı. Belediye seçimlerinde ağızlarının paylarını verip düzelteceğiz"45 izlenme
İktidarın gizli planı ifşa mı oldu? O banknotlar sosyal medyayı salladı!41 izlenme
Erdoğan "Adıyaman'da havalimanı var mıydı? Biz yaptık biz" dedi ama…!326 izlenme
Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda büyük skandal!148 izlenme
ABB'ye 'ihale' davası: Yandaşlardan Mansur Yavaş'a operasyon sinyali7 izlenme
Bakan Meclis'te koca bir 'HİÇ' anlattı: 41 ölü var, hiçbir sorun yok38 izlenme
AKP'li belediyeye 'baba' kıyağı!40 izlenme
Merdan Yanardağ cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Can Atalay detayı
Gözaltındaki AKP’li iki ismin holdingi tek kuruş vergi ödememiş!
İslamcılar Mekke'nin fethi kutlamalarını neden 1 Ocak'a çekti?
AKP'li belediye başkanının mobbingine uğradığı iddia edilen imam intihar etti