Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İftar, garip, yoksul, akraba, dost ve komşularımızla buluşma soframız olsun” dedi ama Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 Şubat depreminin vurduğu Malatya’da hayırsever iş insanları ve depremzedeler için düzenlediği iftarda ayrımcılık yapıldı.
Skandala imza atılan iftar yemeği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandı.
Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım, ilçe müftüleri ve iş insanları, belediyenin davet salonunda kurulan masalarda özel mönüden ve porselen tabaklarda yemeğini yedi.

Diyanet Akademisi Başkanı Enver Kaan, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım ile birlikte çadırda kuyruğa giren vatandaşlara makarna dağıttı. Ardından belediyenin davet salonuna geçip özel iftar yemeğini yedi...
YOĞURT KABINDA...
Depremzedeler ise belediyenin bahçesine kurulan çadırda yemek kuyruğuna girdi. Kazandan verilen ve plastik yoğurt kaplarına doldurulan soğumuş makarnayı yedi.
Çadırdaki makarna dağıtımını Akademi Başkanı Kaan ve Malatya Müftüsü Yıldırım yaptı. İki isim daha sonra kendilerine ayrılan salona geçti.
İftara ilişkin fotoğraflar sosyal medyada yer alınca “Yaptığınız ayrımcılık değil mi? Depremzedelere çadırda makarna verirken, kendilerine salonda, sıcak ortamda güzel ikramlar yapılmış. Günah, halka makarna dağıtanlar lüks ve özel yemek yiyor?” yorumları yapıldı.
Sözcü
Rusya, Mariupol kentinde direnişini sürdüren Ukraynalı askerlerin bulunduğu Azovstal çelik fabrikasına hava saldırısını sürdürüyor!71 izlenme
Önce RTE Üniversitesi'ni yaptılar, sonra iki şeker fabrikasını aldılar!375 izlenme
İYİ Partili Türkşen AKP’nin Yunanistan politikasını eleştirdi '18 ada ve 1 kayalık işgal altında!'217 izlenme
Burdur’da 3 yaşındaki çocuğun corona testi pozitif çıktı!106 izlenme
Doğalgazı kesilen abone sayısı 1 milyonu aştı!150 izlenme
Bilecik ve İzmir “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi20 izlenme
Rektörlükten hükümeti protesto eden öğrencilere soruşturma!32 izlenme
'Milletin a... koyacağız' diyen yandaş Mehmet Cengiz'in '424 Milyon TL'lik vergi borcu silinmiş !995 izlenme