Önceki yıllarda aldığı faiz gelirleriyle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yeni bir hamle geldi. 2019'da 2 milyon 197 bin 374 TL faiz geliri elde ettiği Sayıştay denetçilerince belirlenen Diyanet, 2021 mali tablosunda faiz gelirleri yerine ‘diğer gelirler' ifadesini kullandı.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Diyanet'in 2021'deki ‘Diğer gelirleri' 58 milyon 17 bin 792 TL oldu. “Faizin adı ‘diğer gelir' olmuş” diyen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Diyanet geçtiğimiz yıllarda aldığı faizle gündeme gelmişti. İki senedir faaliyet tablosunda ne hikmetse ‘diğer gelirler' diye bir kalem açılmış ve faiz geliri kalemi çıkarılmış. Diğer gelir miktarı 58 milyon lirayı aşıyor. Şimdi bu miktar faiz geliri değilse, ne geliri açıklasınlar'' dedi.
4 YILDA 7 MİLYON LİRALIK FAİZ
Vatandaşı faize karşı uyaran Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 20152019 yılları arasındaki faiz geliri 7 milyon 432 bin TL oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce faiz gelirinin elde edilmesi konusunda “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faiz geliri, personele ödenen paraların (aile yardımı, harcırah, ek ders vs.) kontroldenetim sonucunda farkına varıldığında geriye alınması aşamasında faiziyle Hazine'ye ödenmiştir. Başkanlığımızın bir işletme gibi gelirlerinden faiz elde ettiği ve kullandığı gibi bir durum söz konusu değildir. Personelden yapılan bu istirdat (geri alma, tahsil) faizi Hazine'ye îrat kaydedilmektedir” açıklaması yapmıştı.
Başakşehir Belediyesi’nin şatafatına bütçe yetmedi!105 izlenme
Sistemi sorgulayan lise öğrencilerine ceza16 izlenme
Kavga büyük! Ahmet Hakan, Nagehan Alçı'yı BankAsya üzerinden bombaladı!830 izlenme
Türk Dünyası Vakfı’na ‘Göç Müzesi’ olması için devredilmişti 'TÜGVA Kıraathanesi' tabelası asıldı38 izlenme
MHP'li Başkan AKP'li selefinden kalan borçları belediye binasına astı!329 izlenme
AKP'nin kalesinde isyan çıktı! Samsun'da köylüler AKP'li belediye binasını taş yağmuruna tuttu, ortalık savaş alanına döndü, cam çerçeve kalmadı!40 izlenme
Daha önce de cinayet işleyen bir psikopat iki firarına rağmen nasıl olur da 'iyi hal' raporu alıp sokağa çıkabilir?3524 izlenme
Denizli'de Kaymakam, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde CHP'li vekili yok saydı!108 izlenme
Maaşları 10 asgari ücret seviyesine yükseldi: Bal tutan parmağını yalar, dar gelirli avucunu yalar
Gaz fiyatlarının son dönemde artması enerji krizini şiddetlendirebilir
EPGİS Başkanı: "Akaryakıt fiyatları yıl sonuna kadar artmaya devam edecek!"
Şehit olmadan önce ailesine ev sözü vermişti, Haluk Levent çadırda kalan şehit ailesi için harekete geçti