2020 yılında gerçekleştirilen iftar ve sahur programının canlı yayınları için 493 bin TL harcayan Diyanet, “Radyotelevizyon işlerinin yürütülmesi” amacıyla bir yüksek harcamaya daha imza attı. İdare, 897 bin TL ödeyerek Radyo ve Televizyon Daire Başkanlığı’na kamera ve 30 farklı malzeme satın aldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın pandemi sürecinde gerçekleştirdiği yüksek harcamalara bir yenisi daha eklendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, kamera ve 30 ayrı malzeme satın alımı için 1milyon TL’ye yakın parayı gözden çıkardı.
İVEDİ İHTİYAÇ
Covid19 salgınında giderek derinleşen ekonomik darboğaz nedeniyle bazı kamu idareleri acil olmayan ihtiyaçlarını ertelerken Diyanet’in, “İvedi” diyerek kamera ve canlı yayın malzemesi satın aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre idare, 27 Kasım 2020 tarihinde Radyo ve Televizyon Daire Başkanlığı hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında acil ihtiyaç duyulan malzemeler için ihale açtı. İhale, Kamu İhale Kanunu’nun, “Öngörülemeyen olaylarda” kullanılmasına izin verilen pazarlık yöntemiyle yapıldı. İhalede pazarlık yönteminin seçilmesinin gerekçesi ise “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği” şeklinde açıklandı.
BEDELİ 897 BİN TL
İhaleye iki şirket teklif verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, ihaleye verilen iki teklifi 1 Nisan’da karara bağladı. İhale, Teratek isimli şirketin üzerine bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile şirket arasında 897 bin 670 TL’lik sözleşme imzalandı.
https://www.birgun.net/haber/halkaogutekipmanaise897bintl341059
"Oğlumu iki parça trenin altından aldım" diyen anneye, bir de soruşturma açtılar!8877 izlenme
Sedat Peker bu kez de Nedim Şener'i uyardı! "Sözünü düzelt. Eğer ki düzeltmezsen, herkese dinletmek zorunda kalacağım"58 izlenme
Araçları haczedilen belediye başkanına halk sahip çıktı161 izlenme
Millete hizmetkâr olmaya gelmişlerdi: AKP’li Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Ömer Arısoy yüzde 500 zamdan dert yanan vatandaşın yüzüne kapıyı kapattı!36 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğal Seddülbahir'de Konuştu29 izlenme
Atatürk'e hakaret ve iftira, sosyal medyayı ayağa kaldırdı!597 izlenme
‘Boş çuval gibi devrilecekler’83 izlenme
Türkiye'nin beklediği dava başlıyor: Narin'in katilleri burada hesap verecek!19 izlenme
Samsun esnafı bunu hiç beklemiyordu! Dükkânının camına astığı afiş sayesinde işleri açıldı
Mide Bulandıran Araştırma; Tokalaşırken Dikkat Edin!
Açığa alınan rüşvetçi emniyet müdüründen şoke eden savunma: 'Menzil Cemaati için yardım topladım'
Bu kez Malatya yanıyor! Alevler evlere sıçradı