Hemen her yıl on milyarlarca liralık harcamasıyla tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılında da geleneği bozmadı. Başkanlığın ocak ayı harcamasının, genel bütçe kapsamındaki 41 kamu idaresinin 27’sinden fazla olduğu belirlendi. Diyanet’in yalnızca ocak ayında yaptığı harcama 10 milyar TL’ye dayandı.
Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin Ocak 2024 harcamaları belli oldu. Harcamalara ilişkin veriler, Diyanet’in fahiş harcamalarını 2024 yılına da taşıdığını ortaya koydu.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Ali Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Diyanet, ocak ayında 9 milyar 726 milyon 132 bin TL’lik harcamaya imza attı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcaması itibarıyla geride bıraktığı kamu kurumları arasında icracı bakanlıkların da yer alması dikkati çekti.
Başkanlığın ocak ayı harcaması ile geride bıraktığı kamu kurumları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da yer aldı. Diyanet’in, Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da fazla para harcadığı tespit edildi.
Ocak ayında yaptığı harcama ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 9,7 milyar TL’lik harcamasının altında kalan bazı kamu kurumları ve harcamaları ise şöyle sıralandı:
İçişleri Bakanlığı: 5,1 milyar TL
Dışişleri Bakanlığı: 1,9 milyar TL
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 2,9 milyar TL
Kültür ve Turizm Bakanlığı: 3,2 milyar TL
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 4,6 milyar TL
Gerçek Gündem
Bu sefer Afrikalı göçmenler denetimlerden rahatsız oldu: Görevini yapan Türk polisini böyle tehdit ettiler35 izlenme
AKP'li Bakan İstanbul'un Fethi'ne 'işgal', Fatih Sultan Mehmet'e 'işgalci' dedi !181 izlenme
Milyonlarca emekliye kötü haber! Bayram ikramiyeleri buhar oldu...565 izlenme
'TSK içinde yeni bir tarikat yapılanması' iddiası: CHP'li Veli Ağbaba Meclis'teki tüm partileri "Dikkat edilmeli" diyerek uyardı15 izlenme
Emekliler dikkat! 'Enflasyonla mücadele' tuzağı31 izlenme
Çankırı'da yüzde 28 fark yiyen AKP'li isim soluğu lüks adada aldı: Seçime kadar 'bekle bizi Kudüs', seçimden sonra 'yallah Maldivler'30 izlenme
Dolar/TL 18.21'den işlem görüyor.45 izlenme
Mustafa Varank'tan 'muhalif seçmene' ve İmamoğlu'na ağır hakaret: Paylaşımı büyük tepki topladı17 izlenme