EDevlet sistemine sızarak üst düzey kamu görevlilerin elektronik imzalarını ele geçirip sahte diploma hazırlayan Ziya Kadiroğlu'nun liderlik ettiği çetenin mide bulandıran bir hareketi daha ortaya çıktı.
6 Şubat 2023 depremlerinde yerle bir olan Ezgi Apartmanı'nda hayatını kaybeden avukat Nesibe Kaya Zabun'un Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi diplomasının sistemden çalındığı açıklandı.
Eşi Ahmet Can Zabun ve 6 aylık bebekleri Asude ile Ezgi Apartmanı enkazında yaşamını yitiren Nesibe Kaya Zabun'un Gazi Üniversitesi'nden aldığı hukuk diplomasının çetenin ele geçirip değiştirdiğini Kahramanmaraş Barosu şu ifadelerle açıkladı:
"Bazı kamu kurumlarının bilişim sistemlerine girilerek sahte elektronik imzalar ve usulsüz işlemlerle gerçekleştirilen eylemler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülen soruşturma kapsamında, 6 Şubat depremlerinde vefat eden meslektaşlarımızdan Avukat Nesibe Kaya Zabun'un hukuk fakültesi mezuniyet bilgilerine hukuka aykırı biçimde müdahale edildiği tarafımızca öğrenilmiştir."
Barodan yapılan açıklamada, olayla Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme gerçekleştirildiği belirtirlerek şunlara yer verildi:

Oğlu Ahmet Can Zabun, gelini Nesibe Kaya Zabun ve 6 aylık torunu Asude'yi Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde kaybeden Nürgul Göksu, skandalın patlak vermesi üzerine geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya adeta feryat etmişti.
Depremde yıkılan Ezgi Apartmanı davasının sanıkları Kervan Pastanesi sahiplerinin firari olmasından dolayı yeterince üzgün olduğunu belirten Göksu, "Deprem suçluları bir bir firar etti, adaleti sağlanmadı çocuklarımın! Yazıklar olsun, evlatlarımın bin bir emekle aldığı hukuk diplomasını da çalmışlar." demişti.
Gelinin diplomasının çalınıp satılmasıyla üzüntüsü bir kez daha derinleşen acılı anne şu paylaşımı yaptı:
"Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezundu güzel huylu,güzel yüzlü Nesibe’m. Depremin 8.günü akşam ,kollarında 6aylık torunum Asude ile birlikte çıkardık enkazdan, ne yavrusuna doydu, ne emek emek aldığı diplomasının gününü görebildi. Koruyamadık onları, diplomalarına sahip çıkamadık, adaletlerini bile sağlayamadık."

Gökçek’i aklayan bilirkişi operasyona gerekçe raporu hazırlamış13 izlenme
Ücretlerine yüzde 100 zam yapan üniversiteye şok!34 izlenme
Firari Thodex patronu Faruk Fatih Özer etkin pişmanlık istedi!35 izlenme
Burhan Kuzu çırpınıyor!371 izlenme
Halkbank'ta 5 üst düzey yönetici görevden alındı!112 izlenme
‘Maarif’e parayı ver ne olduğunu sorma!119 izlenme
Tuncay Mollaveisoğlu 'Pakdemirli’nin ‘hurda’ dediği uçakları 2010 yılında Erdoğan aldı!'87 izlenme
İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen kadınlara polis ablukası: 14 gözaltı15 izlenme
İstanbul’dan tahsil edilen idari para cezaları yüzde 322 arttı!
İşte AKP’nin yüzyılı! İstanbul’da yaşam maliyeti 45 bin liraya yaklaştı
MEB 23 maddelik Ramazan listesi gönderdi: Oruç tutan öğrenciye takdir tutmayana fişleme!
Çocuklar aç kaldı: MEB'den pes dedirten savunma geldi! Son sözü Danıştay söyleyecek