Cumhuraşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Boğaz semti Kuzguncuk'taki evinin yakınındaki vakıf arazisini aylık 258 TL'ye kiraması ve üzerine izinsiz şekilde yapı yaptırması, İBB'nin ihbar edilen yapıyı yıktırması ile ortaya çıkmıştı.
Cumhuriyet gazetesi ise olayı 'Boğaz'da kaçak var' manşeti ile kamuoyuna duyurmuştu.
Haberin ardından Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef alan bir kampanya iktidar medyası tarafından başlatılırken, haberi yapan muhabir ve Cumhuriyet gazetesi sorumluları hakkında 'terör2 sorulturması başlatıldı.
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise Fahrettin Altun tartışmasında dikkat çeken bir çıkış yaptı.
CHP'yi Mustafa Kemal Atatürk ve mirasına sahi çıktığı için eleştiren Dilipak, Altun konusunda ise CHP'nin tavrının doğru olduğunu yazdı.
"Adaletin kantarı olmaz, terazisi olur, o da kuyumcu terazisi gibi olmalıdır. Allah da öyle istiyor zaten, “ölçü ve tartıyı, doğru tutmamızı söylüyor” CHP de onu yapıyor. Yani şeri şerife uygun davranıyor." diyen Dilipak'ın konuyla ilgili satırları şöyle:
Namus şovunu çok seviyoruz ama, bu şovu yapanlar daha çok namussuzlar. Adamın dinle alakası yok; annesi adına cami yaptırır, adını dini kurumlara verir. Adam cimri, ama cömert ziyafetler verir. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemez.
CHP’nin “Boğazdaki arsa” konusundaki şecaati göz yaşartıcı idi. Küçücük bir arsanın birkaç yüz liralık kira bedeli konusunda mangalda kül bırakmadı. Helal olsun. Adaletin kantarı olmaz, terazisi olur, o da kuyumcu terazisi gibi olmalıdır. Allah da öyle istiyor zaten, “ölçü ve tartıyı, doğru tutmamızı söylüyor” CHP de onu yapıyor. Yani şeri şerife uygun davranıyor.
‘Suç oranlarındaki artış incelensin’ önerisine AKP ve MHP’den ret16 izlenme
'Kamuoyu tepkisi' diye suç yarattılar!85 izlenme
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ağustos ayı faiz kararı heyecanla bekleniyor26 izlenme
Diploma soruşturması akademisyenleri ayağa kaldırdı: Ortak çağrı yaptılar20 izlenme
15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda büyük karmaşa!106 izlenme
Sermiyan Midyat uçaktan paylaştı: "Umarım Trabzon'a gidiyorumdur"59 izlenme
Diyanet’ten 100’üncü yılda yine Atatürksüz hutbe32 izlenme
YÖK eski başkanından flaş iddia! "Artık ÖSYM soru çalıyor"33 izlenme
Kayyum sonrası Özgür Özel açıkladı: "Görevi kabul edeceğini anladığımız, açıklaması o yönde olan kişiyi (Gürsel Tekin) partiden ihraç ettik"
Eş dost doldurma rekoru Eyüp’te
Taşlı saldırıyı aklamaya çalışan AKP'li Erzurum belediye başkanının FETÖ arşivi! "Cemaat ile aynı şeyleri düşünüyoruz. Cemaatin üst yöneticileri benim arkadaşlarım ve beni destekliyorlar"
Türkiye'ye iade edilecek mi? Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme