Haklarında çıkan kara para aklama iddialarının ardından tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında bir detay daha ortaya çıktı. Sabah’ta yer alan habere göre, Polat ve kardeşi Doğu’nun mahkemeden ceza aldıkları öğrenildi. Dava süreci 2019’da CİMER’e yapılan ihbarla başladı. Polat’ın Ataşehir’de faaliyet gösteren güzellik merkezinde usulsüz işlemler yapıldığı belirtildi. Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü merkeze denetime gitti. Müşterilere, yetkileri olmadıkları halde tıbbi müdahalede bulundukları, güzellik merkezinde yetkisiz şekilde sağlık hizmeti sunulmasına izin verildiği tespit edildi. Dilan Polat ve kardeşi hakkında ‘ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunma’ ve ‘diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma’ suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
CEZA ERTELENMİŞ
Dilan Polat güzellik merkezini kardeşiyle birlikte işlettiğini, iş yerinde doktor çalıştırmadıklarını ancak güzellik alanında uzman kişiler çalıştırdıklarını belirterek, “Botoks ve dermapen işlemi de yapmıyorduk” dedi. Savcı mütalaasında sanıkların ifadesini bilirkişi raporunun çürüttüğünü göz önüne serdi. Raporda, hasta kayıtlarında botoks ve cilt altına iğnelerle ilaçların uygulanması yöntemi olan dermapen uygulamasını yaptıkları belirtildi. İş yerinde dermapen cihazı bulunduğunu da kaydeden savcılık, bu işlemlerin güzellik uzmanı tarafından yapılamaz işlemler arasında belirtildiğini ifade etti. Sanıkların sağlıkçı olmadığı, bu nedenle ‘ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunma’ suçundan beraatlarını, ‘diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma’ suçundan cezalandırılmalarını talep etti. 2021’in mart ayında çıkan kararda mahkeme sanıklar Dilan Polat ve Sıla Doğu’nun ‘diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma’ suçundan önce 2’şer yıl hapislerine, ardından duruşmadaki davranışları nedeniyle iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü. 80 lira da adli para cezası verdi. Ancak verilen ceza, tekrar suç işlemeyecekleri konusunda kanaat oluşması nedeniyle ertelendi. Sanıklar ‘ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunma’ suçundan ise beraat etti.
Cezaya kardeşler itiraz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi geçen yıl itirazı reddedip cezayı onadı. Sanıklar beraat talebiyle, Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ise bir suçtan verilen beraat kararının kaldırılıp cezalandırılmaları için dosyayı Yargıtay’a taşıdı.
BAŞKA SUÇTAN CEZA ALIRLARSA 20 AYI DA YATACAKLAR
Sanıkların cezası 2 yıl süreyle ertelendi. Sanıklara, bu süre içerisinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde ertelenen hapis cezasının kısmen veya tamamen infaz kurumunda çektirileceği ihtar edildi.
“AYLIK GELİRİMİZ 30 BİN”
İlk iki duruşmaya katılmayan Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında mahkeme zorla getirme kararı çıkardı. 2020 yılının kasım ayında hakim karşısına çıkan Dilan Polat, kimlik tespitinde güzellik merkezi işlettiğini ve aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu söyledi. Sıla Doğu ise güzellik merkezinde çalıştığını ve aylık gelirinin ablası gibi 30 bin lira olduğunu belirtti.
Tele1
Hükümet 1 yıldır salgın tehdidini biliyordu!139 izlenme
Para etmiyor dedi, 7 ton sarımsağı bedava dağıttı228 izlenme
'Kundaklama' iddiası vardı... 'Necla Teyze'nin hayatını kaybettiği yangının çıkış nedeni belli oldu19 izlenme
Burası Konya, Antalya değil! Önyargı ile gelen herkes gördüğünde şaşırdı.29 izlenme
Yandaş Nihal Bengisu Karaca da ağzındaki baklayı çıkardı 'Bu ülkenin adının Türkiye olması belki yanlış bir şey !'1138 izlenme
Çiftçinin bedavaya dağıttığı ıspanağı toplayan vatandaş: "Bu sene ilk defa ıspanak yiyeceğim. Allah razı olsun"27 izlenme
AP Türkiye Raportörü'nden Esenyurt kayyımı için yaptırım çağrısı20 izlenme
Rojin Kabaiş’in babasının 'adalet' çığlığı: "Katiller tutuklu değil"17 izlenme
Cumhuriyet sayesinde siyaset yapabilen Mahir Ünal: "Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir"
Fatih Altaylı Haniye için yas ilan edilmesine isyan etti: "Belli ki Arap Yarımadası'nda ölen her Arap için yas ilan edeceğiz"
Seçime 10 gün kala İBB'den çok konuşulacak ihale!
Ucuzlaması gerekirken fiyatlar nasıl arttı? Et ithalatındaki büyük oyun ifşa oldu