Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla sıkça gündeme gelen ve haklarındaki kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaların ardından MASAK tarafından yapılan inceleme sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el konulmuştu.
Bugün sabah saatlerinde vergi müfettişlerinin talebi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Polat çiftine ait 15 şirkette arama yapılması yönünde karar çıkarıldı.

Söz konusu kararın ‘Resmi belgede sahtecilik, suç islemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununu uygulamama’ suçlarından alındığı ortaya çıktı.

Öte yandan arama kararının Polat çiftinin dijital materyallerini de kapsadığı dolayısıyla çiftin telefonlarına da el konulacağı öğrenildi. İş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve elektronik cihaza el konuldu.

El konulan malzemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ekipleri tarafından araçlara yüklenerek götürüldü. Çift hakkında gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.

halktv.com.tr
Çarşı pazar yangın yeriyken kamuya 100 yeni araç! Tasarruf yine vatandaşa kaldı75 izlenme
AKP'li vekilden inciler: Türkiye'de kriz yok, iş beğenmiyorlar!95 izlenme
Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı ikinci mektup ortaya çıktı!561 izlenme
Nevşin Mengü'den çarpıcı Cumhur İttifakı yorumu 'Bu bir rant savaşı, aradan bize de sakal düşmesin mi savaşı !'294 izlenme
AKP'li başkanın seçim vaadi havada kaldı31 izlenme
Çanakkale'de sağanak sele dönüştü, köprü yerle bir oldu33 izlenme
Erdoğan'dan Mersin'deki saldırıya ateş püskürdü: Bunları takip ederseniz HDP ve CHP'nin kabul ettikleri gruplara veya ülkelere çıkar41 izlenme
İBB’de mülk tartışması: İmamoğlu veto etti!57 izlenme