Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında doktor ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları bulunan şebekenin irtibatlı oldukları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite çalışabileceği sayıda bebek yönlendirmeleri karşılığında yüklü miktarda menfaat sağladıkları belirlendi.
Doktorlar Fırat S. ile İlker G'nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ettiği tespit edildi.
Yeni doğan yoğun bakımlarında kalan her bebek hasta için SGK Başkanlığınca o özel hastaneye günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı, bu sebeple özel hastanelerin 112 acil servisten kasıtlı olarak yönlendirdiği bebekleri iyileşmiş olsalar dahi SGK'nın ödeme yaptığı maksimum gün süresince hastane yoğun bakımında tutmaya devam ettiği tespit edildi.
Hastanelerin, yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması zorunlu doktor personeli, masraflardan kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurmadığı, yalnızca resmi kayıtlarda isminin görünmesi için kimliğini kiraladığı doktorların evrakta ismini gösterdiği, ancak evrakta yoğun bakım ünitesinde görevli görünen doktorların HTS kayıtları incelendiğinde özellikle bebek hastaların durumları ağırlaştığı günlerde görev listesinde görünen doktorların bambaşka noktalarda oldukları belirlendi.
Ayrıca yoğun bakım ünitelerinde hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini anlattıkları, yapılan denetimler esnasında ve ya hasta yakınları doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi.
Soruşturma sürecinde elde edilen delillerin incelenmesi sonucunda toplam 300 şüpheli belirlenirken, hakkında somut delil elde edilen 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.
Bunun üzerine harekete geçen polis, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar yaptı. Operasyonlarda 38 şüpheli yakalanırken, ikamet ve iş yerlerindeki aramalarda 45 dijital materyal, muhtelif nitelikte hasta raporları ile belgelerine ve 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi. Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldığı öğrenildi.
Polis ekiplerinin 3 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışması sürüyor. Şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.
Cumhuriyet
'Asrın Projesi' diyerek duyurdukları Fatih Projesi büyük bir karadeliğe dönüştü!40 izlenme
Tecavüz suçundan hüküm giyen Dani Alves'e şartlı tahliye kararı: 1 milyon euro kefalet ödeyecek37 izlenme
Gani Müjde: Bodrum'da iki genç Zarrab'a hırsız diye bağırınca dayak yediler541 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 77.722 yeni vaka tespit edildi, 42.573 kişi sağlığına kavuşurken, 145 kişi hayatını kaybetti!51 izlenme
Korkmaz Karaca'nın Sedat Peker'in iddialarını doğrulamasının ardından Soylu'ya sert tepki!56 izlenme
Yazlık Saray'a harcanan para 13 bin kişinin 1 yıllık asgari ücretine denk!158 izlenme
Herkesin gözü onun üstündeydi, Veyis Ateş Habertürk'ten istifa etti!46 izlenme
RTÜK, tarikatın reklam filmini 'kamu spotu' olarak yayınlandı ! Gerekçe 'Kamu Yararı !' İşte o kamu spotu1270 izlenme
İBB davasında tahliyeler neden saatler sürdü?
Antalya'da Elif Selen ve Yunus Emre Yılmaz çiftinin, yapay zekâ kullanarak oluşturduğu Atatürk videosu büyük yankı uyandırdı
Fırsatçılara gün doğdu! Maske fiyatlarında inanılmaz artış!
İsveç NATO’ya Katılmak İsterken En Ünlü Caddesinde Terör Örgütü Flaması Açıldı