Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulunda “paralı sınıf” açıldığı iddia edildi.
İstanbul Ümraniye Atakent’te bulunan Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, okulun paralı eğitime geçtiğini öne sürerek, 3 bin TL’ye özel sınıfların açıldığını dile getirdi. Eğitimde çifte standart uygulandığını belirten bir veli, “Çocuğumun not ortalaması yüksek olduğu halde benden özel sınıf için 3 bin TL istediler. Benim de ekonomik durumum iyi olmadığı için ödeyemedim. Taksitlendirme istedim ama yapmadılar. Özel sınıfın olması çocuklar arasında kötü bir rekabet oluşturdu” dedi.
‘EZİK SINIFTASINIZ' DİYE KAVGALAR ÇIKIYOR
Okulda İngilizce ağırlıklı paralı sınıfların olduğunu kaydeden başka bir veli de, “Veliler bir kereye mahsus 3 bin TL veriyor. Bir dahaki yılda ise bu özel sınıftaki çocuklardan 900 TL kitap parası alıyorlar. Özel sınıfa okulun en iyi hocaları giriyor. Devlet okulunda paralı özel bir sınıfın olması kabul edilemez. Çocuklarımız sorunlar yaşamaya başladı. Çünkü özel sınıfta okuyan öğrencilere hocalar daha iyi davranıyor. Çocuklar arasında ‘ezik sınıftasınız’ diye kavgalar çıkıyor. Kısacası Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda parayı veren düdüğü çalıyor” diye konuştu.
Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre; okul yönetimi ise 3 bin lira karşılığında özel sınıfların açıldığını doğrulayarak uygulamayı savundu. Bir yönetici, MEB’in verdiği ödeneğin okulun masraflarını karşılamaya yetmediğini, okullarında ek gelir elde etmek için bu yola başvurduklarını aktardı. Yöneticisi “Veliler, bizi 3 bin lira aldığımız için mi şikâyet etti? Ne var ki bunda? Her okul özel sınıf açıp para alıyor. Hatta bir okul öğrenci başına 15 bin TL alıyor” dedi.
Öte yandan, mahalle sakinlerinden Bulut Can Okuducu, “Okul yapıldığı günden beri alt katta su var. İnşaat firması tarafından okul, arazi tam olarak araştırılmadan dere geçen araziye yapıldı. Yağışlı havalarda en alt kata su basıyor. Su ve nem yüzünden asansörün halatları pas tutuyor. Mahallenin bir bölümünden de eskiden su deresi geçermiş. O su deresinin geçtiği hat üzerinde binaların altında da bu su var. Binaların altında bulunan su motorlarıyla bu sular atılıyor. Okulun altında su birikiyor bu da okulu çürütüyor. Bu durumu CİMER'e de bildirdim. Ama daha cevap gelmedi” dedi.
http://www.krttv.com.tr/egitim/devletokulundaparalisinifskandalih16556.html
Kira artışlarında yasaya uyan yok!41 izlenme
Rüşvet iddiası sonrası Müezzinoğlu’ndan açıklama: Varsa suç bedel ödemeye hazırım103 izlenme
Ahmet Şık'tan, Semih Yalçın'a bomba Sinan Ateş yanıtı75 izlenme
Skandal fetvalarıyla gündemden düşmeyen Hayrettin Karaman’ın Nesil Vakfı'na İBB'den büyük kıyak!148 izlenme
Romanlardan Kılıçdaroğlu’na destek34 izlenme
Afiş propagandası ters tepti! Tepkiler çığ gibi yağdı19 izlenme
CHP o atamayı TBMM’ye taşıdı150 izlenme
AKP'nin maskesiz, sosyal mesafesiz 'lebaleb' kongre otobüslerine tepki yağıyor!110 izlenme