Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile muayene katılım payı tutarlarında yeniden değişikliğe gidildi.
Geçtiğimiz ay ilan edilen düzenleme ile uzun yıllardır sabit tutulan 'katılım payı' ücretlerinde ciddi bir artışa gidilmiş, söz konusu artışın şubat ve mart ayı enflasyonu için etkili olacağı öne sürülmüştü. Tepkilerin ardından ücret tablosunda değişikliğe gidilirken, devlet ve vakıf üniversitelerinde uygulanacak muayene işlemleri 45 liradan 20 liraya düşürüldü.
Yapılan değişikliğe göre; Birinci basamak sağlık hizmeti sunucularında yapılan hekim ve diş hekimi muayenesinden katılım payı alınmayacak.

İkinci basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında 20 TL
Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile bu hastanelere bağlı semt polikliniklerinde 20 TL
Sağlık Bakanlığınca üçüncü basamak hastane olarak basamaklandırılan Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 20 TL
Diş hekimliği fakülteleri bulunan Devlet/vakıf üniversite hastanelerinde 20 TL
Tıp fakülteleri bulunan Devlet üniversiteleri sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde 20 TL
Tıp fakülteleri bulunan vakıf üniversiteleri sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde 20 TL
İkinci ve üçüncü basamak özel sağlık hizmeti sunucularında 50 TL katkı payı alınacak
AİLE HEKİMİ SEVKLERİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULANACAK
Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşme imzalanmış, görevlendirilmiş veya yetkilendirilmiş aile hekimlerinden, sağlık hizmet sunucularına sevk edilerek yapılan hekim ve diş hekimi muayenesi nedeniyle uygulanacak katılım payı %50 oranında azaltılarak tahsil edilecek.
Sağlıkta basamaklar arası sevk zincirinin etkinliğini artırmak üzere tüm sağlık basamaklarının birbirine entegrasyonu ve eş güdüm içinde sağlık hizmeti sunulmasına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar tamamlanana kadar; özel sağlık hizmeti sunucuları hariç olmak üzere ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularında yapılan hekim ve diş hekimi muayenesi nedeniyle uygulanacak katılım payı, birinci basamaktan sevk edilmiş gibi kabul edilir ve %50 oranında azaltılarak tahsil edilecek.
Bu Tebliğ 15 Ocak 2025 tarihinden geçerli olmak üzere bu geceden itibaren yürürlüğe girecek ve
Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütecek.
Sözcü
Flaş gelişme! 10 emekli amiralin gözaltı süresi uzatıldı84 izlenme
İlhan Taşçı'dan Spotify açıklaması: Kaçınılmaz bir yere doğru gidiyor!57 izlenme
Kağıt toplayıcılar işsiz kalacak!331 izlenme
Bir İngiliz 1 saat çalışarak ne kadar ayçiçek yağı alabiliyor? "İngiltere'de ayçiçeği yetişmiyor. Kim kimi kıskanıyor siz karar verin"103 izlenme
Dünya medyası Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini böyle gördü43 izlenme
Çalınan kumlar için tutanak tutan memur ikinci kez görevden alındı!54 izlenme
O belediyeyi AKP'nin elinden alan CHP'li belediye başkanının ilk icraatı bakın ne oldu?119 izlenme
Terkoğlu: "Yalıdaki masa 'Erdoğan kazansın' istiyordu, Kılıçdaroğlu'nun sözleri tüylerini ürpertiyordu; şimdi başka bir plan devreye sokulmaya çalışılıyor"49 izlenme
Kredi kart sahiplerine bayram sonrası büyük şok! Fatih Altaylı bankalara giden talimatı açıkladı
Helâl olsun ! Evlenemeyen Down sendromlu kızını mutlu etmek için düğün yapan baba, yılın babasıdır !
Suriyeliler için meslek edindirme kursu açıldı!
Erdoğan'dan tarihi çark ! “Rusya’dan özür dilemeyeceğiz. Hava sahamızı ihlal edenler bizden özür dilemeli” demişti ama özür diledi !