19 Şubat 2019 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Ali İhsan Uygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla 4 Eylül 2021 itibarıyla görevine son verildi.
Ali İhsan Uygun'un yerine ise Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik görevlendirildi. 1993'ten bu yana ticari faaliyet gösteren Sun Group, 28 Aralık 2020'de Ulaştırma Bakanlığı'ndan demiryolları için Türkiye'nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan şirketti.
Japon HIS Global şirketi ile beraber Kapadokya Ekspresi adılı 40 milyon euro bedelindeki yatırımla turizm amaçlı yataklı tren işletmeciliği için çalışmalarını yürüten şirketin başındaki Atik'in devlet kuruluşu olan TCDD'nin başına getirilmesi dikkat çekti.
BÜTÇESİ KARA DELİĞE DÖNÜŞTÜ: HER YIL ZARAR AÇIKLIYOR
Uzun zamandır bütçe sorunu yaşayan Devlet Demiryolları'nın zararı AKP iktidarında katlanarak arttı. Yıllardır zarar etmesi nedeniyle, iç kaynak yaratamayan kurum kaynak ihtiyacının sürekli olarak bakanlıkların bütçesinden yapılan transferler ile karşılıyor. KİT sistemi içinde en çok para transferi yapılan kuruluş olan TCDD 2020 yılında 3.8 milyar lira zarar etmişti. Görevden alınan Ali İhsan Uygun, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada kurumun bu yıl 3.2 milyar lira zarar etmesini beklediklerini belirtmişti.
Verdiği sözü tutmadı: İşsizlere mülakat duvarı26 izlenme
Rezan Epözdemir'in ifadesi ortaya çıktı! Savcıya maaşının 18 katı borç17 izlenme
Sinan Ateş suikastı | Tetikçi Suriye'ye mi kaçtı?66 izlenme
Narin davasında ortalık karıştı: Enes Güran 'hepiniz şok olacaksınız' dedi, Nevzat Bahtiyar çılgına döndü63 izlenme
Evinden taşınıp kiraya geçen emekliye sürpriz 'servet vergisi' uygulaması26 izlenme
Mansur Yavaş’tan sert çıkış: "Ankara’ya saplanan kazıklar…"31 izlenme
Ankara'da tarihi gün: Ekrem İmamoğlu yol haritasını açıkladı, iktidara meydan okudu20 izlenme
Çiftçiye bir darbe de Tarım Kredi’den17 izlenme
Bahçeli ve Erdoğan'ı üzen anket: AKP ve MHP'lilerin oyları CHP'ye geçti
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gazze etkinliği 'şeriat' propagandasına dönüştü
Demokrasi sevdalılarının, Genel Kurmay Başkanlığı'nın önündeki görüntüleri !
AKP’li belediye vergi borcunu cami ve dini yapılarla ödedi!