Türkiye, güneyinde çıkan yangınlarla boğuşmasının ardından bir felaketi de Karadeniz’de yaşadı. Kastamonu, Sinop, Bartın ve Samsun’da sel felakete dönüştü. Bölgede ölen insan sayısının daha da artması beklenirken, arama kurtarma çalışmaları da sürüyor.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan ise, sosyal medya hesabından yaşanan felaketlerle ilgili çok çarpıcı bir paylaşımda bulundu.
Doğa olaylarının afete dönüşmesinde; geçmiş bilgisi, eğitimsizlik, kadercilik, yoksulluk, çıkarcılık ve yönetimsiyasiler gibi unsurların etkili olduğunu ifade eden Ercan, iktidarın politikalarına da tepki gösterdi.
Ercan, “Geldiler, önce Türkiye'nin köy, bucak, ilçe, il düzenini, ta 10 bin yıldır, doğayla barışık, doğa ile sorunları yerinde çözen köyleri bozdular. Büyük Şehir düzeni kurup Arapların merkezden yönetilen mahalle düzenine çevirerek yönetimsiz bıraktılar. Bre yeteneksizler? Afet sizsiniz!” dedi.
Diğer yandan, kitap günleri için Edremit’e giden Ercan, “Edremit kitap günleri için geldim. 3 gün Güre’de kalacağım. Bu kadar güzellik olamaz. Bu güzel ülke nasıl bu kadar kötü yönetilir, nasıl uğursuz karabasanlar yaşar şaşırıyorum!” ifadelerini kullandı.



Şampiyon yarış atını kuşbaşı yapıp belediyeye satmışlar25 izlenme
FETÖ'cü savcı Gültekin Avcı serbest kaldı26 izlenme
Churchill’i canlandırarak Oscar'ı kazanan ingiliz oyuncudan Atatürk'e iltifatlar 'Modern Türkiye’yi sadece Mustafa Kemal gibi bir deha bu kadar kısa sürede kurabilirdi'287 izlenme
RTÜK'ün Ebubekir Sofuoğlu'nun skandal sözlerine verdiği ceza belli oldu102 izlenme
Tarihi Kuleli Askerli Lisesi binası kime tahsis edildi? Bakanlıklar topu birbirine attı40 izlenme
Devlet arazileri haraç mezat satılıyor17 izlenme
Biden dört yıl önce Erdoğan’a böyle sarılmış!151 izlenme
Borç artıyor, halk fakirleşiyor! Faizler yükseldi, kredi talebi durmadı109 izlenme
Rusya: 'Ukrayna'ya ait iki helikopter Rusya'nın Bryansk bölgesine saldırdı'
Ebrar Sitesi'nin ruhsatını onaylamıştı: İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olmuş
O savcı, bakan yardımcılığına atandı!
Türk vatandaşlığı almak ara sokaklara düştü! İstanbul Fatih Yusufpaşa'da yabancı kaldık!