Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, depremler öncesinde 5 ila 6 milyon lira arasında satışa sunulan daireler şu anda 1 milyona alıcı bulamıyor. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'nde meydana gelen depremler, bölgedeki konut piyasasını olumsuz etkilemiş durumda.
Depremler sonrasında kamuoyunda Bostanbaşı'nın tamamının yıkılmış gibi algılandığını ifade eden Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, depremler öncesinde 56 milyon liraya satılan dairelere şu anda 1 milyon liraya alıcı bulunamadığını belirtti. Bostanbaşı Mahallesi'nde çok sayıda ağır hasarlı yüksek katlı binanın patlayıcı ile yıkımının devam ettiği bilgisi de verildi.
Özgül, konut satışlarının durduğunu ve bu durumun olumsuz bir algı yaratarak insanları tedirgin ettiğini söyledi. Sağlam binaların bile satılmadığını ifade eden Özgül, bölgedeki konut piyasasının canlanması ve olumsuz algının düzeltilmesi için çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, depremler sonrasında Malatya genelinde konut satışlarının durduğunu ve arsa taleplerinin arttığını belirtti. Alım gücünün azalması nedeniyle insanların gayrimenkule yatırım yapmaktan kaçındığını ifade etti. Özgül, bu durumun sektörde bir canlanma olmazsa birçok firmanın iflas edebileceğini sözlerine ekledi.
Vatandaş karnını borçla doyuruyor14 izlenme
Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a, AKP’li Canikli’den suç duyurusu!116 izlenme
'Cumhurbaşkanına hakaret'ten yargılanan Müjdat Gezen: "Cumhurbaşkanı önüne gelene hakaret ediyor, ona bir tek eleştiri yaptığınızda suçlu sayılıyorsunuz"25 izlenme
Sedef Kabaş adliyeye sevk edildi34 izlenme
Ataşehir Belediye Başkan Vekilliği'ne CHP'li İlhami Yılmaz seçildi197 izlenme
Elektrik faturası uygulamasının maliyeti ne kadar?157 izlenme
İptal yok yağmaya devam!131 izlenme
Pirzola, Meclis kürsüsünde: "AKP kiloyu gram yaptı"47 izlenme
Talat Atilla'dan Sedat Peker ile ilgili iddia geldi: "2 ay içinde her şey olacak"
Topkapı Sarayı'nda sergilenen vazolar hiç var olmamış! Peki bu fotoğraflar ne?
Aziz İhsan Aktaş, sekiz başkanı tutuklattı ‘rüşvet vermedim’ dedi
3 köyü madene yutulan Akbelen savunucusu Esra’dan tarihi savunma! "Bir karış toprağım için canımı bile veririm"