
Almanya’nın haftalık haber dergisi Der Spiegel, Türk hükümetinin ülkedeki demiryollarını Almanya’nın mali ve teknolojik desteğiyle modernize etmeyi planladığını öne sürdü.
PROJE MALİYETİ 35 MİLYAR EURO
DW Türkçe’nin aktardığına göre Türkiye yeni hızlı tren hatlarının açılmasının öngörüldüğü projeyi uluslararası Alman şirketi Siemens başkanlığındaki bir konsorsiyuma teslim etmek istiyor. Proje kapsamında, hızlı tren ağının örülmesinin, demiryollarına modern sinyal tekniğinin yerleştirilmesinin ve eski demiryolu ağının da modernize edilmesinin planlandığı belirtiliyor.
Der Spiegel’in haberinde, projenin toplam maliyetinin 35 milyar euro’yu bulacağına, yeni trenlerin alımının da bu maliyete dahil olduğuna yer verildi. Der Spiegel, Türk hükümetinin bu doğrultuda üç ay önce Alman hükümetine başvurduğunu ve hükümetlerarası gizli görüşmelerin yürütüldüğünü öne sürdü.
ANKARA’NIN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Öte yandan Almanya Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Thomas Bareiß’ın Eylül ayı sonunda Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyarette de bu konunun gündeme geleceği belirtildi. Görüşmede, projenin finansmanının ele alınacağı, Ankara'nın Alman hükümetinden ihracat güvencesi ve faizi düşük kredi istediği öne sürüldü.
Habere göre Alman hükümeti henüz Türk hükümetine proje ile ilgili bir güvence vermemiş olmakla birlikte mali destek konusunda olumlu sinyal verdi.
Haberle ilgili Alman hükümetinden ve Siemens’ten herhangi bir açıklama yapılmadı.
Siemens, Nisan ayında Velaro tipi 10 hızlı trenin 340 milyon euro karşılığında Türkiye’ye satılması konusunda Devlet Demiryolları (TCDD) ile anlaşma sağlamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/demiryollarimodernizasyonuicinalmanyaninkapisinicaldik2615792/
Ellerinde döner bıçakları ve silahlarla sokaklarda yürümüşlerdi, Suriyeliler hakkında flaş gelişme!57 izlenme
Kargo minibüsünden 21 kaçak çıktı! Kişi başı 5 bin liraya anlaşmışlar40 izlenme
Fahrettin Altun fena yakalandı: AKP'nin sloganı CHP'li belediyeden çalıntı çıktı!62 izlenme
Fenerbahçe için Vincent Aboubakar düşüncesi43 izlenme
Ünlü oyuncu aklım almıyor dedi isyan etti: "10 sene sonra Suriyeli ya da Afgan başkanlar gelecek!"30 izlenme
Umreden dönen yurttaşlara Giresun'da karantina uygulanmadı!143 izlenme
Uyuşturucudan grup sekse hepsi soruldu: Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı21 izlenme
Trabzon'da Fenerbahçe maçı sonrası ortalık karıştı!49 izlenme