
Almanya’nın haftalık haber dergisi Der Spiegel, Türk hükümetinin ülkedeki demiryollarını Almanya’nın mali ve teknolojik desteğiyle modernize etmeyi planladığını öne sürdü.
PROJE MALİYETİ 35 MİLYAR EURO
DW Türkçe’nin aktardığına göre Türkiye yeni hızlı tren hatlarının açılmasının öngörüldüğü projeyi uluslararası Alman şirketi Siemens başkanlığındaki bir konsorsiyuma teslim etmek istiyor. Proje kapsamında, hızlı tren ağının örülmesinin, demiryollarına modern sinyal tekniğinin yerleştirilmesinin ve eski demiryolu ağının da modernize edilmesinin planlandığı belirtiliyor.
Der Spiegel’in haberinde, projenin toplam maliyetinin 35 milyar euro’yu bulacağına, yeni trenlerin alımının da bu maliyete dahil olduğuna yer verildi. Der Spiegel, Türk hükümetinin bu doğrultuda üç ay önce Alman hükümetine başvurduğunu ve hükümetlerarası gizli görüşmelerin yürütüldüğünü öne sürdü.
ANKARA’NIN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Öte yandan Almanya Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Thomas Bareiß’ın Eylül ayı sonunda Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyarette de bu konunun gündeme geleceği belirtildi. Görüşmede, projenin finansmanının ele alınacağı, Ankara'nın Alman hükümetinden ihracat güvencesi ve faizi düşük kredi istediği öne sürüldü.
Habere göre Alman hükümeti henüz Türk hükümetine proje ile ilgili bir güvence vermemiş olmakla birlikte mali destek konusunda olumlu sinyal verdi.
Haberle ilgili Alman hükümetinden ve Siemens’ten herhangi bir açıklama yapılmadı.
Siemens, Nisan ayında Velaro tipi 10 hızlı trenin 340 milyon euro karşılığında Türkiye’ye satılması konusunda Devlet Demiryolları (TCDD) ile anlaşma sağlamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/demiryollarimodernizasyonuicinalmanyaninkapisinicaldik2615792/
Program çalışmadı fatura ağır: Haziran 2023’ten bu yana 118 bin 66 şirket kapandı, 208 bin esnaf kepenk indirdi, iflaslar 5’e katlandı12 izlenme
Freedom House: Türkiye bu yıl da internet özgürlüğünde geride kaldı30 izlenme
MSB: "Türk askeri Bağdat'tan tahliye edildi"10 izlenme
Bakan Şimşek garantiden kaçtı38 izlenme
Mine Tozlu Sineren'den Zehra Taşkesenlioğlu'na yanıt134 izlenme
MASAK'ın 2023 raporu ortaya koydu: "Türkiye kara para cennetine döndü"52 izlenme
Erdoğan 'kapanan yok' demişti, hem kriz hem virüs vurdu 97 yıllık pastane kapandı!97 izlenme
Sedat Peker'in paylaşımlarıyla ilgili çarpıcı 'Erdoğan' detayı!82 izlenme
AKP'nin kalesi Fatih'ten de asgari ücrete tepki! Geçinemeyenler şükür edenlere sert çıktı
ÇYDD'den Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a şeriat tepkisi: "Günümüz çağdaş devlet yapısında yeri yoktur ve olmayacaktır"
Ekrem İmamoğlu'ndan Adıyaman çağrısı
Katliama yine benzer savunma! Niğde'den sonra Altındağ'dan da 'hayvan mezarlığı' açıklaması