CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi 2018’de Demirören Medya Grubu’nun Doğan Medya’yı satın alırken Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredilerin akıbetine ilişkin bilgi talep etti. KRT'de yer alan habere göre Hakverdi, 2020’nin haziran ayında Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, Ziraat Bankası’na başvurdu, kredinin koşulları ile taksitlerinin ödenip ödenmediğini sordu. Ancak Ziraat Bankası, Hakverdi’nin bu sorularına “ticari sır” gerekçesi ile yanıt vermedi. Hakverdi, ikinci kez “ödenmesi gereken 24 aylık taksiti ve ipotekler üzerinde bir değişiklik yapılıp yapılmadığını” sordu.
11 Nisan’da kuruma tekrar başvuran Hakverdi, geçen 24 aya dair taksitlerin Demirören tarafından ödenip ödenmediğini sordu.
750 milyon dolarlık kredi için, o günkü kur üzerinden sabitlenip sabitlenmediğini, ipotekler üzerinde herhangi bir değişikliğe gidilip gidilmediği ve Demirören Grubu hakkında başlatılmış bir haciz işlemi olup olmadığını da sordu. Kurumdan bu sorulara verilen yanıt ise yine “ticari sır” oldu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Hakverdi, şunları söyledi: “Ziraat Bankası, yandaş Demirören’e verdiği krediyi sır gibi saklıyor. Demirören’e verilen kredinin geri ödenip ödenmediği bilgisi, Ziraat Bankası tarafından bir an önce açıklanmalı. Bu paralar geri ödenmedi ise, Demirören Grubu ve krediyi kullandıran sorumlular hakkında yasal işlem yapılmalıdır.”
Demirörenler, Doğan Medya’yı satın alırken 2018’de Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar kredi kullanmıştı. Bu kredinin geri ödeme koşullarının iki yıl ödemesiz ve on yıl vadeli olduğu kamuoyuna yansımıştı.
Koronavirüs ile mücadelede bir doktor daha yaşamını yitirdi...60 izlenme
İBB’den AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan hakkında suç duyurusu!67 izlenme
Hüseyin Baş: "Babam Fesli Kadir'e 'Atatürk devlet kurdu, sen bir kenef kurabildin mi?' demiş"44 izlenme
Kurultay öncesi Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş zirvesi36 izlenme
CHP’li Karabat: "Tonlarca et, dört markete ucuza satıldı"53 izlenme
Konuştukları duyulmasın diye 4 milyona 'sağır oda' yaptırmışlar29 izlenme
İran'ın, İsrail'in Petah Tikva şehrini vurduğu an! Füzelerden kopan şarapnel parçaları bazı araçlara isabet etti30 izlenme
Okullarda haremlik-selamlık uygulaması!121 izlenme