600 milyon dolar tutarında uzun vadeli dış finansman sağladı.
Bankadan yapılan açıklamada, "Ziraat Bankası olarak, mali kaynak yapımızın çeşitlendirilmesi, derinleşmesi ve uzun vadeli borçlanma imkanlarının artırılarak dış finansmanın sürdürülebilirliğinin desteklenmesi stratejimiz kapsamında faaliyetlerimize devam etmekteyiz" ifadelerine yer verildi. Doğan Medya Grubu'nu satın almak amacıyla 2018'de Ziraat Bankası Demirören’e 895,6 milyon dolarlık kredi vermişti. Banka kaynağını açıklamadığı bir finansman kurumundan 600 milyon dolar kredi aldı.
Bu doğrultuda 2023 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri Eurobond ihracı ile 500 milyon dolar, yüzde 100'ün üzerinde oranla yeniledikleri sendikasyon kredisi ile 1,3 milyar dolar ve kuruluşunu tamamladıkları Havale Akımlarına Dayalı Seküritizasyon Programı (Diversified Payments RightsDPR) bünyesinde 1 milyar dolar tutarında dış finansman sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bunlara ek olarak Bankamız bu defa, uluslararası alanda yüksek kredibilitesi ve son dönemde uygulanmaya başlanan yeni para ve maliye politikalarının ülkemize ve Türk bankacılık sektörüne olumlu katkılarıyla, uluslararası nitelikte, saygınlığı yüksek bir yatırım bankası ile gerçekleştirdiği işlemle 5 yıl vadeli, toplam 600 milyon dolar tutarında yeni bir kaynak sağlanmıştır."
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, gerçekleşen işlemin, Ziraat Bankası açısından YP likidite temininin yanında uluslararası finans sistemine başarılı entegrasyonlarını kanıtlar nitelikte olduğunu belirterek, "Her zaman önceliğimiz olan ülkemizin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasına destek sağlanması amacıyla, çeşitlendirilmiş dış finansmana yönelik stratejilerimiz kararlılıkla sürdürülecektir. Bu vesile ile söz konusu işlemin tarafı olan yatırımcımıza iş birliği için teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.
KAYNAK: halktv.com.tr
"Uyuşturucu Araştırılsın" önergesini AKP’li vekiller reddetti!242 izlenme
Halil Konakçı'dan tartışma yaratan sözler: "Yalaka, onursuz, imansız herifler. Sakallı, başı kapalı bir aile. Yahudi'yi destekliyor"54 izlenme
AKP oyun peşinde: AKP'den CHP'li büyükşehir belediye başkanına 'bize katıl' teklifi42 izlenme
İşini geri isteyen vatandaşa AKP önünde eylem yaptırmadılar !270 izlenme
İşte Türkiye'nin konuştuğu market fişi: Fiyatlar 10 yılda nereden nereye!56 izlenme
Seçimden önce TOGG'u gösterdi: Seçimden sonra son model Audi aldı16 izlenme
Talepleri düzenlemeye girdi: EYT ile birlikte emekli olabilecekler52 izlenme
TÜSİAD iddianamesi kabul edildi30 izlenme
Çağlayan Adliyesi'ne saldırı düzenleyenlerin kimlikleri belli oldu
Bankaya 1000 TL alacağız diye giden emeklilere kötü haber
MTA raporu: Yollar, raylar, duvarlar, tarlalar yer değiştirmiş
Fındık fiyatına kızdı "Hiç değilse bundan sonra zarara girmem" diyerek toplamadan ağaçları kesti