Pelikan bildirisine imza atanlar için “Çakallar” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Çakallar alana girdiği zaman aslan onları muhatap almaz. Beni kukla Başbakan, topal ördek yapmak istediler.
Allah'tan başka kimseden korkmam. Bu ülkenin hapishanelerinde Nazım Hikmet de, Necip Fazıl da yattı. Davutoğlu da yatar'' açıklaması yaptı. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in internet yayınına katılan Davutoğlu şunları söyledi:
ÇOK KARŞI ÇIKTIM
*12 Eylül 2015'te arkamdan kongre oyunlarıyla önüme MKYK listesi konuldu. Bir muhasebe yaptım. İki liste çıksa 1 Kasım seçimini alamayabilirdik. Onlar kongre oyunu yapıyor ben terörle mücadele ediyorum. Listeyi kabul ettim, kriz çıkmasın diye.
*Şimdi olsa etmem. Cumhurbaşkanının, seçimi kazandıktan sonra arkamdan hamle ile beni genel başkanlık ve Başbakanlıktan ayıracağını hiç düşünmedim.
*MKYK üyelerine de güvendim ama ben yurt dışındayken 47'si buna imza attı. 17 Nisan 2017 anayasa referandumunda da elimden geleni yaptım. Demokrasi zaafa uğrar, Cumhurbaşkanına fayda getirmez, yüzde 50+1'le koalisyona mecbur bırakır dedim.
*17 sayfalık bir muhalefet şerhi verdim. Binali beyle de konuştum. O dönem bütün suçlar bana yüklendi. Ağzımdan tek bir defa ‘evet' çıkmadı. Cumhurbaşkanının bana öfkesi, husumeti oradan geldi. Şimdi olsa bu Anayasa doğru değil derdim, Meclis'te oy vermezdim.
TOKİ yüzde 80 zam yaptı, vatandaş isyan etti!52 izlenme
Atatürk'ü eşek olarak çizen ismi kovdu!7634 izlenme
Ekonomide illüzyon bitti33 izlenme
Milyonlar toplu taşımaya binerken jet satışları rekor kırdı!30 izlenme
Yunanistan'da sıradan bir döviz bürosunda TL'nin durumu!66 izlenme
RTÜK, AA ve TRT hakkında suç duyurusu27 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.616 yeni vaka tespit edildi, 15.205 kişi sağlığına kavuşurken, 257 kişi hayatını kaybetti!52 izlenme
İhraç edilen teğmenler hakkındaki karar bozulacak mı? Emekli askeri hakimden dikkat çeken yorum39 izlenme
Verdiği verginin karşılığını alamayan vatandaş isyan etti: ‘Perişan olduk… Götüren götürüyor…’
Son seçim anketinden AKP'yi üzen sonuçlar: Çoğunluk kaybediliyor!
Mansur Yavaş düşman çatlattı: Tek ve ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gözyaşartıcı! Orhan Gencebay: Benim tuzum kuru, aç sefil sanatçılar için mücadele ediyorum