İzmir’de sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Kayserilioğlu, geçtiğimiz günlerde, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kesimini alenen aşağılamak” suçundan yargılanmış ve 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış ve ‘iyi hal’ gözetilerek hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Kayserilioğlu, hakkında “cumhurbaşkanına hakaretten” yeni bir iddianame hazırlanmış ve 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istenmişti.
Kayserilioğlu’nun bugün “cumhurbaşkanına hakaretten” açılan dava nedeniyle yargılandığı davanın duruşması İzmir 62. Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Kayserilioğlu’nun avukatları Hüseyin Yıldız ve Ahmet Doğukan Gül ve Dilruba Kayserilioğlu duruşmada hazır bulundu.
Basın mensuplarının salona alınmadığı duruşmada, sanık Dilruba Kayserilioğlu’nun ifadesi ve avukatlarının savunmaları alındı. Duruşmada savcı mütaalasını okudu ve Kayserilioğlu’nun ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Kayserilioğlu hakkında verilen adli kontrolün kaldırılmasına karar verdi.
Savunma makamı, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarını sunmak için ek süre talep ederken, duruşma 31 Ekim tarihine ertelendi.
Erteleme kararı sonrası Dilruba Kayserilioğlu ile avukatı açıklamalarda bulundu. Kayserilioğlu şu ifadeleri kullandı:
“Ben her zaman üstüne basa basa söyledim. İfade özgürlüğü kapsamında eleştirilerimi dile getirdim. Hala eleştirilerimin arkasındayım. Dava hala devam ediyor, gündemde hiç suç yokmuş gibi, katiller kol gezmiyormuş hala benim üstünden yürünmeye devam ediliyor. Ben suçsuzum, beraat edeceğime inanıyorum. Fikirlerimin arkasındayım. Türk vatandaşı olarak eleştirilerimi getirdim. Gittiği yere kadar götürme niyetindeyiz”
Kaynak: ANKA
Tele1
İnce’den İstanbul adaylığı için flaş açıklama!163 izlenme
‘Reisçi’ rektörün yerine TÜRGEV’in üniversitesinden atama!90 izlenme
Boykot listesindeki tek yabancıydı: Volkswagen yerli sermayenin yapamadığını yaptı38 izlenme
Meclis’te Aile Bakanı Göktaş’a kefenli protesto! "Sayın Bakan, bu kefenin üzerinde öldürülen kadınların isimleri yazılı. 9 Ekim'de 296'ydı, bugün 411. Kafanızı yastığa nasıl koyuyorsunuz"16 izlenme
Dolar ne kadar oldu? (30.07.2018)114 izlenme
Van-İran sınırına örülecek beton duvarın ihalesi AKP'li isme gitti!45 izlenme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yoksulluğu yokmuş gibi yaparak çözdü35 izlenme
Muharrem İnce sessizliğini ilk kez bozdu: Parti değil "Hareket" başlatıyorum!69 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Siyaset mertçe rekabet işidir mertçe. Yasak getirerek değil. Mertliği olan varsa meydan burası, haydi gelin yarışalım"
Erdoğan, ‘128 milyar dolar nerede’ sorusunu cevapladı
TSK'dan atılan Atatürkçü teğmenlere Genelkurmay'dan 'yok artık' dedirten yasak
Kaçak Afganlar, polisi görünce saklandıkları evin balkonundan atlayarak kaçmaya çalıştı