İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı kararıyla çıkılması kararına karşı açılan davalar Danıştay'da görüldü.
KRT'de yer alan habere göre, savunmaların ardından Danıştay Savcısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptalini talep etti. Mahkeme heyeti, kararın daha sonra yazılı açıklanacağını ifade ederek duruşmayı sonlandırdı.
Danıştay 10. Dairesi’nin kararı kesin nitelik taşımıyor. Bu karara karşı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na (İDDK) karşı itiraz edilebiliyor.
Türkiye'nin 2011 yılında imzaladığı ve 10 Şubat 2012'de Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” 20 Mart 2021’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedilmişti.
Bu karar hem iç kamuoyunda hem de uluslararası kamuoyunda bazı tepkileri beraberinde getirmiş; Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) gibi kurumlar Türkiye'yi iptal kararını gözden geçirmeye çağırmışlardı.
İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline ilişkin tartışmalar gündeme geldiğinden bu yana sivil kadın örgütleri de buna tepki göstermiş ve sözleşmenin uygulamada kalması için gösteriler düzenlenmişti.
Ece Üner: “Seçim dönemi ‘CHP gelirse Apo’yu serbest bırakacak, CHP gelirse Öcalan ile temas başlayacak’ denen her şeyi şu an kendileri yapıyorlar. Böylesi bir iki yüzlülük!”20 izlenme
İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Yıkılan binalar var!89 izlenme
"Hayır'cıların karıları ve kızları 'evet'çilere helaldir" diyene değil haberini yapana ceza!31 izlenme
AKP'ye oy verenler de artık pişman! 'Koronavirüsten koruyorlarmış, sefaletten nasıl korunacağız?'55 izlenme
İmamoğlu'ndan mektup: "Zindanlarınıza yenilmeyeceğiz"9 izlenme
Yerinden kaldırılması tepki çekmişti bu sabah montajı başladı!94 izlenme
1 Mayıs'ta kapalı yollar sebebiyle polis engeliyle karşılaşan baba isyan etti: "Yatalak çocuğum var. 60 tane ilaç içiyor, işe gideceğim. Çocuğum öldüğünde canıma kıyarım!"13 izlenme
İmamoğlu "Sürpriz bitmeyecek" dedi ve ekledi: "Şimdiden heyecan duyuyorum"72 izlenme