Edirne'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde merkeze bağlı Umurbey Mahallesi'nde oy kullanacak vatandaşlar için Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 6 sandık kuruldu. Oy kullanma işlemlerinin ardından başlayan sayımda, 5 sandıkta sayım tamamlanarak ıslak imzayla tutanak altına alındı.
İddiaya göre oyların sayıldığı 3153 numaralı 6’ncı sandıktan çıkarılıp sayılması için cam kenarına konulan oylar, o sırada odada bulunan temizlik görevlisi tarafından, oy kullanılmayan diğer muhtarlık pusulalarıyla alınıp çöpe atıldı.
Durum sandık görevlileri tarafından tespit edilirken, muhtar adayları da itiraz etti. Belediye başkanlığı ile belediye ve il genel meclis üyeleri için oyların sayılmasının ardından durum Edirne İlçe Seçim Kurulu'na bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldı.
ÖNDE OLDUĞUNU SAVUNDU
Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itiraz eden mahallenin mevcut muhtarı ve yeni dönem için de aday olan Turhan Özgünden, seçimlerde 343 oy aldığını ve en rakibinin ise 202 oy aldığını belirterek, çöpe atılan oylar nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.
Özgünden, şöyle devam etti:
Mahallemizde 6 muhtar adayımız vardı. Beş sandık sayıldıktan sonra zaten önde gidiyordum bütün sandıklarda. Altıncı sandığa geldiğimizde bir kargaşa olduğunu gördük. Gittik, baktık, orada bulunan temizlik görevlisi arkadaşın, sayılmayan muhtarlık oy pusulalarıyla birlikte kabinlerde bulunan oy pusulalarını birbirlerine karıştırıp çöpe attığını öğrendik.
Daha sonra buna itirazlar oldu. Benimle birlikte diğer muhtar arkadaşlarımız da tutanaklarını tuttular. Şu an sonucu bekliyoruz.

Turhan Özgünden
"BUNUN BİR ÖRNEĞİ YOKMUŞ"
Açılan sandık sonuçlarına göre önde gittiğini, bu nedenle sevincinin kursağında kaldığını dile getiren Özgünden, şöyle konuştu:
Şu an sevincimiz yarıda kaldı. İlçe Seçim Kurulu'ndan bekliyoruz sonucu, nasıl ne olacağını. Aldığımız duyumlara göre bunun bir örneği yokmuş şu ana kadar. Bilmiyorum nasıl bir şey yaparlar? İtirazlarımızı akşam yaptık, diğer muhtar adayı arkadaşlar da tutanak tuttular zaten.
Yani oraya kadar bizi sokmayın, içeri sokmayan seçim başkanı o temizlik görevlisini nasıl oraya kadar soktu ve onun arkasına kadar dolaşarak oradan oyları nasıl aldı? Bunlar hep bir muamma yani kafa karıştıran şeylerdi. Tam seçim bitti derken birdenbire ortalık karıştı yani. Yıkıldık, üzüldük. Böyle bir talihsizlik yaşadık.
Sözcü
6 yıl bakanlık yaptı, 'Koca' sektörün kralı oldu!23 izlenme
Erdoğan'ın maaşı kaç asgari ücret ediyor?43 izlenme
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den mesai saati açıklaması geldi!34 izlenme
AKP'de çok sayıda istifa: Gelecek Partisi'ne geçtiler!83 izlenme
İhraç kararlarının ardından harekete geçtiler: Teğmenlerden peş peşe dava!19 izlenme
İmamoğlu soruşturmasının başsavcısı Akın Gürlek HSK'ya şikâyet edildi17 izlenme
Konya'daki Nalçacı pazarında zamlardan dert yanan vatandaş: "Vallahi anamız ağladı. Belediye seçimlerinde ağızlarının paylarını verip düzelteceğiz"45 izlenme
Şamil Tayyar gemileri yaktı: İmralı sürecini topa tuttu14 izlenme