ABD’de Kasım ayında yapılan zorlu ve yıpratıcı başkanlık seçiminin ardından bugün Joe Biden resmen görevine başlayacak… Biden, kabinesinde çok farklı etnik kökenlerden ismi aday gösterirken, Türkiye’yi yakından tanıyan ve Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın yardımcısı olarak görev alan Antony Blinken da Dışişleri Bakanı adayı olarak kamuoyunun karşısına tekrar çıktı.
Geçmişte Türkiye’nin PKK ile mücadelesini destekleyeceklerini açıklayan Blinken, NATO üyesi olan Türkiye’nin bir müttefik gibi davranmadığını ve S400 satın alınması sonrasında yeni yaptırımların da gündemde olduğunu söyledi. Ankara’nın S400 satın almasının “çok büyük bir hata” olduğunu söyleyen Blinken, “Stratejik daha doğrusu sözde stratejik bir partnerinizin Rusya’daki en büyük stratejik rakiplerinizle aynı çizgide olması fikri kabul edilemez” dedi.

Açıklamalarını Senato’nun Dış İlişkiler Komitesi’ndeki oturumda yapan Blinken, “Bence şu an var olan yaptırımların etkisine bakmalı ve daha fazla bir şey yapılması gerekip gerekmediğini izlemeliyiz” ifadesini kullandı.
“ÇOK NET GÖRÜYORUZ”
Blinken, “Türkiye bir müttefik fakat birçok açıdan bir müttefik gibi davranmıyor. Ve bu durum bizim için çok ama çok zorlayıcı ve bu konuda çok net görüyoruz” yorumunu yaptı.
İngiliz haber ajansı Reuters, Biden yönetimi ile Ankara arasında S400 başta olmak üzere birçok sorun olduğunu hatırlattı. Reuters, “İki NATO müttefiki Suriye konusunda, Türkiye’nin Akdeniz’in doğusundaki doğalgaz çalışmaları ve Türkiye’nin Dağlık Karabağ gerilimine dahil olması gibi konularda karşı karşıya geldi” ifadesini okurlarına aktardı.
Bursa'da, engelli Necla D. (47), tekerlekli sandalyesiyle 2 özel halk otobüsüne alınmadı !294 izlenme
Nakşibendi Tarikati için özel imar!222 izlenme
ODTÜ’de iki öğrenci asistanı, Boğaziçi protestolarına katıldıktan sonra işten çıkarıldı!107 izlenme
Narin'in cansız bedeninin Nevzat Bahtiyar'ın arabasıyla taşındığı anlar ortaya çıktı!34 izlenme
Kaşıkla verip kepçeyle aldılar: Elektrik ve doğal gaz desteği vergi artışı ve zamlarla eridi21 izlenme
Dekan böyle buyurdu: İnsanlar dini inançların zayıflığından intihar ediyor156 izlenme
YARGITAY’dan TÜRGEV’e ‘rüşvet havuzu’ şoku!182 izlenme
Maliyetinin 5’te 1’i, 1 yılda ‘garanti payı’ diye ödendi!91 izlenme
Erdoğan, afet bölgesi olan Marmaris'te vatandaşlara çay fırlattı!
Ekrem İmamoğlu: "1 Nisan'da biz sizi muhalefete yollayacağız"
Mecidiyeköy'de polis ablukasının bulunduğu yere giden Mahmut Tanal, gözaltıları engellemek için gözaltı aracına çıktı
AKP'den CHP'ye geçmeden önce sümen altı edildi: Tuzla Belediyesi'nde kamera görüntüleri ortadan kaldırılmış