Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da 27 Eylül'de başlayan gerilim sürüyor. Dünyanın gözünün çevrildiği bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Dağlık Karabağ’ın sözde lideri Arayik Harutyunyan’dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Harutyunyan, Azerbaycan ordusunun Şuşa kentine yalnızca 5 kilometre uzakta olduğunu söyledi. Azerbaycan’ın ilerleyişini sürdürdüğünü belirten Harutyunyan şehri savunma çağrısı yaptı.

Arayik Harutyunyan.
Dağlık Karabağ’ın merkezindeki Şuşa, hem Azeriler hem de Ermeniler için öneme sahip. Stratejik açıdan kritik bir noktada bulunan Şuşa, Dağlık Karabağ’ın en büyük kenti Hankendi’yi Ermenistan’a bağlayan yol üzerinde bulunuyor.
BAKANLIK BİLANÇOYU AÇIKLADI
Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece boyu Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzilerini ve yerleşim yerlerini ateş altında tuttuğu belirtildi.

Çatışmaların ağırlıklı olarak Ağdere, Hocavend ve Kubadlı yönlerinde devam ettiği ve Ermenistan güçlerinin saldırı girişimlerinin kararlı bir şekilde engellendiği ifade edildi. Açıklamada, cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine karşı misilleme tedbirleri sonucunda Ermenistan güçleri personeli arasında ölü ve yaralıların olduğu da belirtildi.
Öte yandan, Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerine ait, 2 Su25 saldırı uçağı, 3 T72 tankı, 1 PDM, 2 ‘Smerç’, 1 BM21 ‘Grad’ roketatar, 10 farklı tipte top, 2 ‘Gvozdika’ obüs, 1 ‘Osa’ ZRK, 1 P18 radar istasyonu, 4 aracın imha edildiği açıklandı.
GENELKURMAY BAŞKANLARI TOPLANIYOR
Bağımsız Devletler Topluluğu’na (BDT) üye devletlerin Genelkurmay Başkanları, bugün Özbekistan’ın Semerkand şehrinde toplanıyor.
Azerbaycan ve Ermenistan heyetlerinin de katılacağı toplantı, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un başkanlığında düzenlenecek. Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ile Türkmenistan dahil topluluğa üye 8 ülkenin heyetleri, BDT ülkelerinin sınırları boyunca gelişen askeripolitik durumu görüşecek.
Acil hemşiresi: Temiz hastane kalmadı!157 izlenme
İçişleri Bakanı Soylu: Kılıçdaroğlu'na hitaben: 4 sorudan 3 sorusu yanıtlandı, dördüncüsü yarın cevaplanacak.35 izlenme
Eski AKP’li bakan Ertuğrul Günay: 16 Nisan referandumundan ‘Evet’ çıkmadı560 izlenme
AKP'lilerden Mersin'de toplu istifa: Dilekçeleri mandalla astılar!33 izlenme
Emeklilerin sefaleti derinleşiyor: Başkent’te 60 bin emekli yardıma muhtaç27 izlenme
Koruma altındaki vadide 7 ayda korkunç değişim!44 izlenme
Emekliler endişeli! 3 aydan kısa zaman kaldı…130 izlenme
'Yerli ve Milli' müteahhidin Londra aşkı: Sokak bile satın almış!264 izlenme
Köylüler Komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun ofisini bastı ve "başkan istifa" sloganları attı.
Cami imamından CHP'lilere yönelik skandal paylaşım!
Ünlü Türk boksör Ünsal Arık, Alman Federal Meclisi'ne öneri sundu: "Almanya’dan Türkiye için oy kullanılmasın"
Patates alımı durdu! 100 bin ton patates çürümeye terkedildi!