Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), beş teğmenin ihraç edilmesine ilişkin yazılı bir açıklamada bulunarak tepki gösterdi.
ÇYDD tarafından, "Atatürk'ün askeri olmak onur" başlığıyla konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"30 Ağustos Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen beş teğmenimizin, haklarında başlatılan soruşturma sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiklerini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu karar, hukuka, adalete ve ulusal vicdana aykırı olduğu kadar, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine ve tarihimize de ters düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. O’nun adını anmak, ilkelerine sahip çıkmak ve O’na bağlılığını ifade etmek, askerlerimiz için en onurlu görevler arasındadır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, bu hukuksuz kararı kabul etmediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Atatürk’ün Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren benimsediği politika gereği Türk ordusu siyaset üstüdür; ordumuz, askerlerimiz güncel siyasal tartışmalara konu edilmemeli, ordumuzun Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı çizgisi özenle korunmalıdır. Bu yanlış kararın geri alınması için yetkilileri sorumluluk almaya ve hukukun üstünlüğü ilkesini hatırlamaya davet ediyoruz!"
Gazze'de 2 yıl sonra ateşkes: Anlaşma sağlandı, İsrail ordusu çekiliyor15 izlenme
Uçak fotoğrafında sürpriz isim: Hülya Koçyiğit'in kızı Erdoğan'ın uçağında16 izlenme
Uşak'ı AKP'den alan CHP'li başkan konuştu: "Hiçbir şey yapmamışlar bol bol harcamışlar"45 izlenme
Demokrat Partili Cemal Enginyurt'un koruması tutuklandı36 izlenme
CHP'den iktidara "Man Adası" sorusu: Parayı oraya kim kaçırıyor?11 izlenme
Polis baskınına uğrayan atık işçilerinden Emine Erdoğan iddiası!39 izlenme
İşte Bekir Coşkun'un Sözcü'de yayınlanan son yazısı: Asıl 'telef' olan insanın vicdanıdır112 izlenme
Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları belli oldu93 izlenme