CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Ege Denizindeki adalarımızın durumu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle 25 Kasım 2019’da TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vermişti. Ancak bu önerge, Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından “Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular” denilerek 12 Aralık 2019’da kabul edilmemiş ve iade edilmişti. Meclis Başkanı’nın istediği şekilde ve AKP’yi incitmeden yeniden derlenen soru önergesi, 18 Aralık 2019 tarihinde tekrar TBMM Başkanlığına verilmişti. Ancak bu önerge şimdi de “Görev ve Yetki Alanımıza Girmiyor” denilerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından iade edildi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Verilen ilk önergenin “kişisel bulunarak ve Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular” denilerek iade edilmesi şartını soruları yumuşatarak aştığını söylese de 18 Aralık 2019 tarihinde verdiği ikinci soru önergesine 31 Ocak 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından verilen cevapta “Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşların Görev Alanına Giren Konulara İlişkin Önergeler Cevaplandırılmaktadır” sözünü asla kabul etmediğini ve Cumhurun temsilcisi olan bir makamın yardımcısı olan kişinin, Cumhuru ilgilendiren tüm konulara cevap vermek zorunda ve yetkisinde olduğunu, eğer cevap vermekten kaçıp konuyu başka Bakanlıklara atıyorsa bu işin altında bir bit yeniği var demektir” dedi.

İŞİNİZE GELMEYEN SORULARI NEREYE KADAR İADE EDECEKSİNİZ
CHP’li Tığlı, ilk önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından içi boş ve anlamsız gerekçelerle iade edilen şimdi de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılmayan soruları “Balkan Savaşı’nda, I. Cihan Harbinde, Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz’da ve Kurtuluş Savaşı’nda canlarını hiçe sayarak şehit olan yüzbinlerce insanımız ve Ege Adalarında neler olup bittiğini merak eden tüm yurttaşlarımız için sormaya devam edeceğim. Bu soruları şimdi de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sormak üzere Meclis Başkanlığı’na ilettim. Eğer onlarında görev ve yetki alanlarına girmiyorsa o zaman Ekonomi Bakanı’na soracağım, belki onun yetki alanındadır” ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/gorevveyetkialanimagirmiyordeyipyanitveremedih26747.html
Normalleşme kaosu… Hem vatandaşlar hem şoförler isyanda!62 izlenme
Dün Fethullah'ı yalayan Erkan Tan'dan akıllara zarar yorum 'Sapkın Kemalist laikliği pompalıyorlar !1225 izlenme
1. Dünya Savaşı askerlerinin mektupları, 100 yıl sonra kıyıda bulundu13 izlenme
Esenyurt’taki korkunç cinayetin nedeni ortaya çıktı99 izlenme
Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde AKP bayrakları astılar!45 izlenme
LeMan'dan çok konuşulacak '128 milyar dolar nerede' kapağı!89 izlenme
O zengin bütçesinde vatandaş yok11 izlenme
Çocuk işçiliğe karşı çıkmak suç sayıldı! Liseliler ifadeye çağrıldı!14 izlenme
Sabiha Gökçen'in 2. pisti için çekilen tanıtım filminde büyük skandal: Ulaştırma Bakanı 4 yaşındaki çocukla araba yarışı yaptı
Elektrik zammına inanmayan AKP'li: "Emekliyim evim kira, zengin değilim ama Erdoğan dünyada bir tanedir"
O bina hakkında çarpıcı iddia! BİM kolonları mı kesti?
Mansur Yavaş "Lozan tartışma konusu yapılamaz" dedi, referandum istedi