Ayten Sarıkaya Kesler isimli kanser hastası yurttaş sabah saatlerinde İsviçre’den İstanbul’a geldi.
Facebook payşlaşımı nedeniyle hakkında “örgüt propandası yapmak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yakalama kararı bulunan Kesler, burada gözaltına alınarak, karakola götürüldü.
Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen Kesler hakkında, kanser hastası olmasının belirtilmesine rağmen tutuklama kararı verildi.
Kesler’in avukatı Gülizar Tuncer yaptığı açıklamada şu an hastanede olduklarını ve müvekkilinin durumunun ağır olduğunu belirterek, “Kanser hastalığı metastaz yapmış durumda. İstanbul’dan aktarmalı uçakla Erzincan’a gidecekti. Ağır hasta olduğu raporlarla görülüyor olmasına rağmen hakkında tutuklama kararı verildi. Adliyede düşüp bayıldı ve yerde yatarken sorgu tutanağı imzalatılmaya çalışıldı. Tedavisi yurtdışında sürüyor kaçacak bir yeri yok. Biz şu an hastanedeyiz” dedi.
“Yerde yatarken kimse ilgilenmedi” diyen Tuncer, “Şu an hastanede ve durumu ağır olduğu için cezaevine götürülemiyor. Bu halde bir insan tutuklamabilir mi? Yarın itiraz edeceğim karara” diye konuştu.
Albayrak: AK Parti yokuş aşağı gidiyor!206 izlenme
Kaçak Afganlı, İstanbul'da küçük kız çocuğunu görüntüleyip yine sosyal medyaya yükledi!58 izlenme
İtfaiye öncüsü bahane makam aracı şahane! AKP'li belediye bu yöntemle makam aracı aldı!42 izlenme
Erdoğan’ın tercümanı büyükelçi olarak atandı25 izlenme
Bu defa onlar istedi: Sınır dışı edilmek için başvurdular31 izlenme
Pandora Belgeleri: Dünya sallanıyor ama Türkiye'de hükümet sessiz!66 izlenme
Twitter ‘mavi tik’ başvurusunu reddetti, yandaş Turgay Güler çıldırdı! "Bu bir milli güvenlik sorunudur"45 izlenme
AKP'li vekil Oya Eronat "yardım gelmiyor" diyen depremzedeyi üzerine yürüyerek provokatörlükle suçladı!45 izlenme
Ata’nın emanetini göz göre göre yok ettiler
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'neden önünüzü kesmek istiyorlar' sorusuna dikkat çeken yanıt: "Bunu en iyi herhalde Erdoğan bilir"
CHP’li Gürer’den asgari ücrete zam önerisi!
CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı adayımız tek bir kişi değil