Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, asgari ücret zammının önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirterek, devletin imkanlarının artması durumunda daha iyisini yapacaklarını ifade etti.
Erdoğan, çalışanları enflasyona ezdirmeme sözlerine sadık kaldıklarını vurgulayarak, geçtiğimiz yıl memur maaşlarını, asgari ücreti ve en düşük emekli maaşlarını önemli ölçüde artırdıklarını ve bayram ikramiyelerini 2 katına çıkardıklarını belirtti. Ayrıca, 2024 yılı asgari ücretinin yüzde 49 zamla 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelere hayırlı olmasını diliyorum. Ancak tüm bu adımların önemli olduğunu fakat yeterli olmadığını bilmeliyiz. Devletin imkanları arttıkça milletimize daha fazlasını sunacağız. Enflasyonla mücadelede geri adım atmayacağız, denetimleri sıklaştıracağız ve milletimizin refahını artırana kadar çalışmaya devam edeceğiz.
Atatürk'ün Afrin'deki karargâhı bulundu!230 izlenme
Katar sermayesi zordaki otellere aktı43 izlenme
Eskişehir’de paralarını isteyen işçilerin yürüyüşüne müdahale: 30 gözaltı!158 izlenme
Polis memuru ‘Savcı istiyor’ diye geri aldı, savcı ‘tehdit etti’ iddiası: Depremde yıkılan binadan çıkarılan ziynet eşyaları kayıp31 izlenme
ÇYDD'den teğmenlere 'ihraç' tepkisi: "Türk ordusu siyaset üstüdür"29 izlenme
Erkan Baş "Boş koltuk bile memleket için bunlardan daha faydalı, 23 milyon aile, bir aileden hesap soracak!"69 izlenme
İktidar görmüyor ama yoksulluk sınırı asgari ücretin dört katını aştı!40 izlenme
Zeki Demirkubuz: "Hiçbiri gitmeyecek gibiydi kazık çakacak halleri vardı ama yoklar işte"26 izlenme