Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT World Forum etkinliğindeki konuşması sırasında İsrail ile ticareti protesto eden 9 kişi hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi. Savcılıkta hazırlanan iddianamede; şüphelilerin olay günü belirli bir organizasyon dahilinde iştirak halinde hareket ederek bir araya geldikleri, İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen toplantının yapıldığı salon içerisinde, şüpheliler Gülşah Eldemir, Emre Tekinkaya, Şeyma Yıldırım ve Mücahit Özel'in, Şeyma Yıldırım’ın elinde bulunan üzerinde “Stop fueling genocide (Soykırımı körüklemeyi bırakın)” ibareli pankartın açıldığı belirtildi.

İddianamede, Erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada; “Neden Azerbaycan petrolü gidiyor, gemiler Gazze’ye Hayfa’ya değil, vicdan gemisine neden izin verilmiyor, siyonistler faaliyetlerinizi denizlerimizde ve limanlarımızda sürdürüyor” şeklinde slogan attıkları ifade edildi. İddianamede, salon dışında bulunan diğer şüpheliler Çile Uğur, Cemile Akça, Fatma Dilara Gezmişoğlu, Fadime Merve Erdem ve Mürüvvet Sena Eliküçük’ün ise “Soykırımcılarla iş birliği yapanları TRT forumuna davet ediyorlar” söylemleri ile “Free Free Palestine”, "Nehirden Denize Özgür Filistin" şeklinde konuşma yapıp slogan attıkları, bu sırada şüpheliler Cemile Akça ve Fatma Dilara Gezmişoğlu’nun yüzlerinin kapalı olduğu, yapılan uyarılara rağmen dağılmamakta ısrarcı oldukları aktarıldı. Bu şekilde bilerek ve isteyerek grup içerisinde yer aldıkları, grupla bütünleştikleri, tüm şüphelilerin yasadışı eylem için bir araya gelerek aynı amaç doğrultusunda hareket ederek söylemleri ve hareketleriyle üzerlerine atılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçunu işlediklerinin tespit edildiği belirtildi.
Hazırlanan iddianame İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar, altı aydan üç yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.
Gerçek Gündem
Elektrik faturalarında Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan zam gerçeği!38 izlenme
Atatürk Havalimanı'na yapılan pandemi hastanesi hakkında bomba iddialar106 izlenme
AKP’nin Bayrampaşa ısrarının perde arkası!24 izlenme
Tazminat hesaplamaları artık böyle yapılacak: Yargıtay noktayı koydu24 izlenme
Van'da mahalleye çığ düştü! 1 kişi kayıp, 22 ev boşaltıldı34 izlenme
Türk kozmetik devi iflas etti: Yüzlerce çalışan işsiz kalacak45 izlenme
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı30 izlenme
Hazine rekor faizle borçlandı34 izlenme