Kongrede konuşan Yapıcıoğlu, vatandaşların tamamını kapsayacak bir anayasa yapma çağrısında bulunarak şunları söyledi;
*1980 yılında bir askeri darbe oldu, bu askeri cunta bir anayasa sipariş etti, 1982 yılında dipçik zoruyla bu anayasayı millete kabul ettirdi. Bu anayasada 20 kez değişiklik yapıldı, bu anayasa maddelerinin 3’te 2sinin fazlası değiştirildi.
*Ama bu anayasa halen 1982 cunta anayasasıdır. Bu ayıp siyaset kurumuna yeter. Gelin ey siyasi partiler, gelin ey bu işle ilgili olan sivil toplum kuruluşları, gelin ey buna kafa yoran akademik çevreler ve bu konuda söz söyleme yetkisine sahip olan herkes, gelin bir araya toplanalım.
*Nasıl bir anayasa yapabileceğimizi, toplumsal barışı tesis edecek ve 85 milyon vatandaşının tamamını kapsayacak bir anayasayı birlikte yapalım. Bu çağrımız devam ediyor.
“EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILSIN”
Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında emeklilere seyyanen zam yapılmasını isteyerek, şöyle dedi;
“Emeklilere ‘yılbaşını bekleyin, yılbaşında sizleri rahatlatacağız’ demeniz yetmez. Emeklinin yılbaşına kadar bekleyecek takati kalmamıştır. Mutlaka yılbaşını beklemeden bir ara zam yapılmalı ve bizim önerimiz seyyanen her emeklinin aldığı maaşına 5 bin lira ilave yapılmalı” (DHA)
Sözcü
Vahim tabloyu Fatma Şahin açıkladı: "60 bin nüfuslu ilçenin yarısı yok"87 izlenme
Esnaf neden ‘hayır’ diyeceğini böyle açıkladı '15 yıldır AKP'ye oy veriyorum #Hayır diyeceğim !'820 izlenme
TRT’deki personel tasfiyesine mahkeme ‘dur’ dedi!87 izlenme
Kemal Sunal'dan müthiş kapak !!!876 izlenme
Ateşkesten saatler sonra Ermenistan yine sivillere saldırdı!109 izlenme
Vergi ve harçların yarattığı yükün araştırılmasına AKP ve MHP'den ret44 izlenme
Can Holding soruşturması ikinci dalga operasyonda 11 tutuklama26 izlenme
Seçmeli dersler de zorunlu oldu, din dersi 6 saate çıktı!141 izlenme