Bağcılar Hazreti Osman Cami'nde Cuma namazı hutbesinde bir imamın kedilere yönelik sözleri tepki çekti.
İmam, "Kedilerden bıktık, sokakta yürüyemez olduk, sokak kedilerine mama, su vermeyin. Her taraf kedi doldu. Mama, su koyup bunları çoğaltmayın, kedi köpeğin olduğu eve melek girmez" ifadelerini kullandı.
İmamın sözlerinin ardından Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Valiliğe verdiği dilekçede imamın görevden alınmasını talep etti.
Dilekçede şu ifadelere yer verildi:
''25.06.2021 tarihli Cuma namazında imam tarafından verilen beyanatlara yönelik namaza katılan halkın ifadelerine başvurularak soruşturma açılmasını, şayet imam böyle bir beyanatta bulundu ise GÖREVDEN ALINMASINI talep ediyoruz.
Aynı zamanda İl Hayvanları Koruma Kurulu üyesi olan İstanbul İl Müftülüğünce; yaz boyunca camilerde verilecek beyanat ve vaazlerde, ‘’hayvanlara “bir kap su bir kap yemek” verilmesinin, onlara merhamet ve şefkatle yaklaşılmasının İslam dinimizin gereği olduğunun anlatılmasını ve bu konuda Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) ahlakı ile anılmasının örneklerle anlatılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.
Müracaatımıza ilişkin 4982 sayılı yasa gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.''
İmamoğlu davalarının kaderini belirleyecek dava esastan görüşülecek27 izlenme
Mekân mekân gezen tebliğciler yeniden pavyonda görüntülendi50 izlenme
Özel 'envanter yetersiz' dedi, 19 Mart'la kıyasladı: "O paraya üç bin uçak alınırdı"17 izlenme
Adana'da şoke eden görüntüler! Suriyelilerin ellerinde sopalar, bıçaklar ve silahlarla dolaşıyor!73 izlenme
Prof.Dr. Ersan Şen'den, para toplayan iktidara zor soru 'Suriyelilere 40 milyar dolar harcayan devlet vatandaşına 2 ay bakamayacak mı !'325 izlenme
Türkiye'de kaç Suriyeli var? Göç İdaresi 'kayıtlı' Suriyeli sayısını açıkladı!53 izlenme
Havuzda corona skandalı! Başkan pozitif çıktı, corona çıkan sporcu arttı!72 izlenme
TSK’da 600 albay re’sen emekliye sevk edildi!109 izlenme