İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve parti tarafından Çukurova Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Birol Büyüköztürk, adaylıktan alınması üzerine partiden istifa ettiğini açıkladı.
Sosyal medyadan yaptığı açıklama yapan Büyüköztürk, adaylığın kendisinden 'rencide edici' şekilde alındığını ve ailesinin onuru için istifa ettiğini belirtti.
Partide daha önce üstlendiği görevleri de hatırlatan Büyüköztürk'ün paylaşımı şöyle:
"Değerli Kamuoyu
Yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İYİ Partiden ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik. Haydi Abla ile başlayan, Meral Akşener hareketinde Bölge Temsilcisi, Kurucular Kurulu Üyesi, İl Başkanlığı görevinde bulunduğum süreç içerisinde yaşadığım güzel anılar ve kıymetli dostluklar bende baki kalacaktır. İYİ Partiye ve gönül verenlerine başarılar diliyorum... Neticede İYİ Partiden ayrıldığımı siz kamuoyu ile paylaşıyor, bugüne kadar bizimle hakkaniyet içerisinde yol yürüyen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bilinmelidir ki “Benim, Ailemin ve Sülalemin onuru” için bunu yapmak zorundayım. Allah’a emanet olun. En derin selam ve saygılarımla…"
İYİ Parti, Birol Büyüköztürk'ü Çukurova Belediye Başkan adayı olarak göstermişti. Mevcut Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise CHP tarafından aday gösterilmeyince partiden istifa etmişti.
Bunun üzerine İYİ Parti, Birol Büyüköztürk'ü adaylıktan geri çekerek Soner Yalçın'ı aday yapmıştı.
KRT
İmamoğlu Ferdi Zeyrek için cezaevinden mektup yazdı: "Burdan bütün kalbimle yanınızdayım"30 izlenme
Sedat Peker’in iddialarının ardından Orhan Uğuroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 3 kritik soru!57 izlenme
AKP kaynamaya devam ediyor! Aydın Ayaydın'dan Savcı Sayan'a: "O ismi açıkla"21 izlenme
Aybüke Pusat'tan sonra sevgilisi de TRT dizisinden çıkarıldı!53 izlenme
İnternete yapılan dev zam ertelendi, yeni tarih verildi!49 izlenme
Köroğlu heykeli AKP'li eski belediye başkanına benzetilerek yaptırılmış!184 izlenme
'Casusluk' davasının ardından CHP'li Günaydın paylaştı: İşte itirafçı Hüseyin Gün'ün AKP'lilerle fotoğrafı!18 izlenme
Binlerce insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma ve kolluk ekiplerinin Adıyaman'a geldiği anlar ortaya çıktı36 izlenme
İmamoğlu'na destek verince ihraç edilmişti: En büyük espri diye duyurdu
AKP’li yurttaştan Erdoğan’a tepki 'Seçtiklerimizi görevden aldı, bu yüzden oyum Ekrem İmamoğlu'na !'
AKP'li Külünk 'Yolsuzluk yaptı' demişti: Suçlanan isim Bakan Tunç'un eniştesi çıktı
Metrobüste iğrenç taciz! Adam genç kıza yüzlerce kişinin içinde bunu yaptı