Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili henüz bir düzenlemenin olmamasına tepki göstererek, “Çözüm yoksa, oy da yok” dedi.
Ceren KAYA/ YURT
Yüz binlerce çalışanın beklediği erken emeklilikte yaş probleminin ortadan kaldırılması için yeni düzenleme olup olmadığı meselesi yeniden gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da önümüzdeki günlerde yaşa takılanlar için herhangi bir düzenlemenin olmadığının sinyalini verdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak
konuyla ilgili YURT’a yaptığı açıklamada görüşmelerinin devam ettiğini, fakat hükümetin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Özüpak, “Bizi sahiplenen CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’dir. Bakan Jülide hanımın mekanına yeni gittim. Bizimle hiçbir görüşme yapmama çabası içindeler. Bizler de bizi sahiplenene oy vereceğiz” dedi.
"PRİM GÜNÜM9 BİN 500'E DAYANDI"
Özüpak, alanlara inmeyi düşündüklerini, fakat baskın seçim tarihinden dolayı zamanlarının kalmadığını belirtti. Birkaç güne kalmaz Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ile görüşmelerinin olacağını dile getiren Özüpak, “Benim prim günüm 9 bin 500’e dayandı. 10 yıl yaş vurdu. Bu 10 yıllık yaş sürecinde de altı yılımı tamamladım, dört yılım kaldı. İlk sigorta başlangıcımdan itibaren 38 yaşımda 5 bin 325 prim gün sayısıyla emekli olmam lazımdı. Şu an iki katı bir sayıya ulaştım ve 10 yıl vurdu. Erkekler ve kadınlarda bu yaş iki ile 17 yıla kadar değişiyor” diye konuştu.
"10 MİLYON OY POTANSİYELİMİZ VAR"
Emeklilikte yaşı bekleyen 3 milyona yakın kişinin olduğunu söyleyen Başkan Özüpak, bu rakamın ev hanesi olarak düşünüldüğünde yaklaşık 10 milyon oy potansiyellerinin olduğunu belirtti.
Özüpak, sözlerine şöyle devam etti:
“Seçim arifesindeyiz. Bizim bu hakkımız gerçekten gasp edilmiş bir haktır. Cumhurbaşkanı geçmişte başbakan iken hakkınız gasp edilmiş dedi, ama 16 yıllık hükümetlerinde hiçbir çözüm sağlanmadı. Biz de dernek bazında açıklamalarımızı yapacağız. Çözüm yoksa, oy da yok. Çözümü verenle yol yürüyeceğiz.”
MÜCADELE SOSYAL MEDYAYA TAŞINDI
Mağduriyetlerini dile getirmek ve muhatap bırakıldıkları sorunlara çözüm üretemek için oluşturulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT), oldukça aktif kullandıkları sosyal
medya platformlarından da on binlerce kişi tarafından takip ediliyor ve beğeniliyor. Bu kapsamda EYT’ye ait bir Facebook sayfası yaklaşık 32 bin profil tarafından ilgiyle ve dikkatle takip ediliyor. EYT’nin seçim sürecindeki yaklaşımlarına ilişkin bilgilendirme yapılan sayfada önemli uyarılara da yer verilmiş durumda. Sayfada bulunan ‘24 Haziran 2018’de size soracaklar! Emeklilikte yaşa takılmaya devam etmek istiyor musun? Tercih sizin!’ şeklindeki paylaşım ise ayrıca dikkat çekiyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/cozumyoksaoydayokh91798.html
TÜBİTAK'taki projeler tartışma yarattı132 izlenme
Bir 'damat' ataması daha: Çevre Bakanı'nın eniştesi Emniyet’e daire başkanı oldu!86 izlenme
Sadece 6 kere uçtu, maliyeti 13 milyon dolar oldu!62 izlenme
Kalben'in taşıdığı pankart geceye damgasını vurdu! Ayşenur Halil - İkbal Uzuner ve Minguzzi...12 izlenme
Antalya'da Bulunan 2000 Senelik Apollon Tapınağı'nı Bar Olarak Kullanılmasından Dolayı Yetkililer Harekete Geçerek Suç Duyurusunda Bulundular26 izlenme
AKP'li belediyenin milyonluk FETÖ ihaleleri!149 izlenme
Fırınlarda zamlar durdurulamıyor: Ekrem İmamoğlu'ndan Halk Ekmek fiyatı hakkında açıklama64 izlenme
Trafik polisi 'trafik levhasının arkasına gizlenerek' güya kırmızı ışıkta geçen araçları kaydediyor !907 izlenme