Türkiye corona virüsü salgını ile zor günler geçirirken, her gün can kayıpları ve hasta sayısı artarken Kanal İstanbul projesi kapsamımda tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşıma ihalesi salgına rağmen gerçekleştirildi.

5 TEKLİF SUNULDU
“Etüd proje hizmet alımı” ihalesinin tahmini bedeli 566 bin 649 TL olarak açıklandı. İdareden 8 ihale dosyası satın alındı ancak ihaleye 5 teklif sunuldu. Artukulu Mimarlık tarafından sunulan teklif eksik evrak nedeniyle geçersiz sayıldığı için geriye 4 geçerli teklif kaldı.
İhaleye Mukarnas Mimarlık 500 bin TL, Hasan Fehmi Şahin 550 bin TL, Safir Jeoteknik 507 bin TL, Altıparmak Mimarlık da 408 bin TL teklif sundu. En uygun teklif Altıparmak Mimarlık şirketi tarafından sunulmuş oldu.
Tekliflerin açıklanmasının ardından oturum sona erdi. İhalenin sonucunun tekliflerin incelenmesinin ardından yasal süresi içinde açıklanacağı bildirildi.
VİRÜS ÖNLEMİ
Yaklaşık yarım saat süren ihale sırasında salonda salgına karşı önlemler alındı. Teklif sunan firmaların temsilcileri salonda tek tek oturdu, ihale komisyonu üyelerinin maske ve eldiven taktığı görüldü.
KÖPRÜLER SÖKÜLEREK TAŞINACAK
İhale konusu iş kapsamında “Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması” amaçlanıyor.
Teknik şartnameye göre köprü civarında araştırma kazıları yapılarak başlangıç ve bitiş noktaları ile tespit edilecek.
İhaleyi alan firma; köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin tamamlanması işlerini üstlenecek.
Köprünün özgün konumuna yakın bir konuma taşınması için alternatif yerleri araştıracak ve köprülerin taşınacağı yeri belirleyecek. İşin süresi de 350 gün olarak belirlendi.
Ünlü oyuncudan Engin Altan Düzyatan ve Tamer Karadağlı yorumu: 'Gezi'nin en önde gideni....'17 izlenme
Erdoğan'dan İslam ülkelerine Yunanistan çağrısı yaptı: Artık bu zulme seyirci kalmamalıyız35 izlenme
İstanbulluların yüzde 79'u kirasını ödeyemiyor!119 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kuzenine 70 bin lira maaşlı atama!46 izlenme
2022'de 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti36 izlenme
Fetihtepe yine abluka altında!32 izlenme
The Guardian’a konuşan Suudi yetkili: "Bizim ona ihtiyacımızdan çok Erdoğan'ın bize ihtiyacı var. Ticaret koşullarını biz belirleyeceğiz!"44 izlenme
Ahmet Hakan vitesi yükseltti! "Kandil'e bile gidilir"18 izlenme
Meclis Lokantası'na zam! Çorba 23 TL, etli yemekler 100 TL
Almanya’da terör örgütü yandaşları Türklere saldırdı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 4.542 yeni vaka tespit edilirken, 19 kişi hayatını kaybetti, 15.624 kişi sağlığına kavuştu!
İş-Kur aynı aileden 21 kişiye birden iş buldu!