Corona virüsüyle mücadele kapsamında önlemler artırılıyor. Dün ve bugün ‘Evde kalın’ çağrısına rağmen çok sayıda vatandaş park ve ormanlık alanlara akın etmişti. Bu durum Tarım ve Orman Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık bahçe, park ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmasını yasakladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DA ÖNLEMLERİ ARTIRDI
Sağlık Bakanlığı da corona virüsü salgınına karşı konaklama tesisleri, restoranlar, yurtlar ve huzurevlerinde uygulanan tedbirleri artırdı.
Otellerde konaklayanların son 14 gün içinde bulunduğu ülkeler ve ülke içindeki seyahat planları bilgilerini içeren kayıtlar tam ve düzenli tutulacak. Restoranlarda, genel enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak için masalar arası mesafe 1 metreden az olmayacak.
Huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde Covid19 hastalığı ile uyumlu şikayetler olması durumunda, bu merkezlerde kalanlar yakından takip edilecek.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tarimveormanbakanligimangalvepiknikyapilmasiniyasakladi5693272/
Çarşı pazar yangın yeriyken kamuya 100 yeni araç! Tasarruf yine vatandaşa kaldı75 izlenme
Özgür Özel hakkında Akın Gürlek soruşturması başlatıldı22 izlenme
THY 9 bin Euro maaşla 13 Yunan pilotu işe aldı45 izlenme
Oy çokluğuyla kabul edildi: Edirne'de suya yüzde 30 zam27 izlenme
Muharrem İnce: Canım pahasına oyunuza sahip çıkacağım!229 izlenme
Türkiye’de 4 tanesi 279 TL’ye Almanya’da 20’lisi 341 TL’ye satılıyor32 izlenme
Mahkeme CHP’li belediyeyi haklı buldu! Büyükşehir’in imar planı iptal edildi!215 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi dezenfektanını 'litresi 83 kuruştan' üretmeye başladı !115 izlenme