Corona virüsü Aralık ayında ortaya çıkmasından bu yana dünya genelinde 15 bini aşkın insanın ölümüne yol açtı. Hastalık ilk tespit edildiği Çin’de etkisini yitirirken, İtalya ve İspanya başta olmak üzere Avrupa’da tam gaz yayılıyor.
Ülkeler birbiri ardına önlemler alırken, bunların yeterli olup olmadığı da soru işaretleri yaratıyor. BBC Türkçe’nin haberinde Çin’in salgını nasıl kademe kademe etkisizleştirdiği gözler önüne seriliyor.
DURUMLARINI HER GÜN RAPOR ETTİLER
Söz konusu haberde adını vermeden atılan adımları anlatan bir Türk mühendis, ilk olarak akıllı telefon uygulamaları sayesinde nerede olduklarını ve vücut ısılarını her gün rapor ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde bu bilgiler toplanırken, kısa süre içinde hangi uçakta ya da trende, kaç yolcuda virüs çıktığı kontrol edilebiliyordu.
MASKESİZ ÇIKARMADILAR
Vakaların ortaya çıkmasının ardından ilk olarak maskesiz sokağa çıkma yasağı devreye girdi.

Vatandaşlık numarasına göre devlet maske dağıtırken, yasağa uymayanlara caydırıcı cezalar uygulandı. GSM şirketleri sayesinde ülke veya şehir dışına çıkışlar tespit edildi.
KAPILAR MÜHÜRLENDİ
Riskli bölgelerde mahalleleri ve siteleri brandalarla kapatıp tek bir girişe izin verdiler. Hastalık şüphesi olanların kapıları mühürlendi, gönüllüler o insanların evine ihtiyaçlarını taşıdı.

Sokaklarda ve iş yerlerinde her gün ateş ölçümlerinin yapıldığı ifade edilirken, ekonomik olarak da çok sayıda destek sağlandığı belirtiliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/coronadunyayikiripgecerkencinisteboyledurdurdu5697531/
İşte son seçim anketi: Yurttaş ‘erken seçim’ istiyor CHP farkı açıyor51 izlenme
İstanbul'da rezalet! Öğretmen, 15 kıza cinsel istismarda bulundu90 izlenme
Sigaraya ikinci büyük zam! İşte güncel fiyatlar65 izlenme
KYK kız yurdunda skandal olay! Sapık, gece yarısı yangın merdiveninden girip...33 izlenme
Soylu, Yediiklim tanıtım afişlerinde!76 izlenme
Seçmenin büyük bölümü Suudi Arabistan ile yakınlaşmaya karşı çıktı!46 izlenme
Ekrem İmamoğlu sınava girecek gençleri de unutmadı28 izlenme
Ekolojik turizm alanlarını konut imarına açtılar59 izlenme
Kamuda tasarruf kağıt üstünde kaldı! AKP’li başkandan milyonluk ihale
Mülakat mağduru öğretmenlerden MEB önünde oturma eylemi
Seçim öncesi 14,3 milyar dolarlık gizemli kaçış
Afyon’da AKP’nin bıraktığı belediye borcu 1,5 milyar TL! Başkan Burcu Köksal: "Yemiş içmiş ödemeyi bize bırakmışlar"