Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın sonbaharda kongre sürecini başlatacağını açıklamasının ardından AKP içerisinde halen üye sıfatıyla bulunan Ahmet Davutoğlu’nun bundan sonraki süreçte atacağı adımlar da merak edilmeye başlandı.
Yerel seçimlerin ardından AKP’nin çöküşe geçtiği fikri parti içerisindeki muhalif çevrelerde ağırlık kazanırken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından desteklenen Ali Babacan, partiden istifa ederek yeni parti çalışmalarını hızlandırdı.
Ali Babacan’ın ekibinden bağımsız olarak AKP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise itirazlarını parti içerisinden bir isim olarak sürdürmeye devam ediyor.
AKP’de muhalif seslerin gittikçe artması üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak olağanüstü kongre sürecini sonbahardan itibaren başlatacaklarını açıkladı.
Yeniçağ’dan Tolgahan Karaoğlu’nun haberine göre; Erdoğan bu hamleyle küskünlükleri en aza indirmeyi ve hız kazanan yeni parti hazırlıklarına karşı teşkilattan kaymaları önlemeyi amaçlarken Davutoğlu’nun da olağan kongrede adaylık için nabız yokladığı belirtildi.
Davutoğlu’nun 14 Mayıs 2000 tarihinde gerçekleşen Fazilet Partisi olağan kongresinde ortaya çıkan durumu hedeflediği öne sürüldü. Fazilet Partisi’nin kongresinde siyasi yasaklı olan Necmettin Erbakan’ın desteklediği mevcut genel başkan Recai Kutan’a karşı partinin yenilikçi kanadı Abdullah Gül’ü aday çıkarmıştı.
Gül kongreyi kaybetmesine rağmen 521 delegenin oyunu alması Türk siyasetinde büyük ses getirmiş ve AKP’nin kuruluşunu tetiklemişti.
Ahmet Davutoğlu’nun, sonbaharda başlayacak kongre sürecine kadar il başkanları ve delegelerle görüşmeler gerçekleştirmeyi ve bu süreçte parti teşkilatlarına kendisini ifade etmek istediği ifade edildi.
Davutoğlu’nun, kongrede genel başkanlık yarışına katılmaması ya da katılıp kaybetmesi durumunda yeni parti çalışmalarına başlayacağı belirtildi.
https://halktv.com.tr/gundem/cokkonusulacakiddiaakpkongresindeerdoganarakipmicikiyor400421h
AB ile Mısır arasında 7,4 milyar euro'luk göç ve ekonomik destek anlaşması22 izlenme
Bu da oldu: Cami için toplanan yardım kutularını soydular!12 izlenme
İYİ Parti'den Sinan Ateş için soru önergesi47 izlenme
9 milyon emekliye zam şoku39 izlenme
TÜİK verilerine göre endeks Mart'ta 80,1'den Nisan'da 87,5'e yükseldi30 izlenme
İBB'den işçilere yüzde 13 zam!85 izlenme
YSK Başkanı Sadi Güven kimdir ?4284 izlenme
'Kanal İstanbul'a evet diyorum' diyen Hulki Cevizoğlu'nun apar topar sildiği Kanal İstanbul yazısı ortaya çıktı!111 izlenme
Ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağında gümrük vergisi oranlarında indirim
Mansur Yavaş’ı suçlayan kişi hakkında bir dolandırıcılık davası daha!
Türkiye’den arazi aldığı iddia edilmişti: Bill Gates hakkında çarpıcı iddia
THY'den rekor 'reklam' harcaması: 748 milyon lira!