Nevşin Mengü, Suat Toktaş’ın TV 5’te sunduğu Düşünme Vakti programında hükümete yakın Siyasal, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA) ‘Yabancı Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ raporunu değerlendirirken, Deutche Welle’de çalışmaya başlama sürecini anlattı.
6 Mayıs 2017’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesi için CNN Türk ekranlarında “girdisi çıktısı, oturması kalkması 23 dakika sürdü” ifadesinden sonra ekrandan çekilen, sonrasındaysa istifa eden Nevşin Mengü, işten atılmasına yönelik Erdoğan’ın kanalın eski sahibi Aydın Doğan’a mesaj ilettiğini iddia etti.
Nevşin Mengü, Suat Toktaş’ın TV 5’te sunduğu Düşünme Vakti programında hükümete yakın Siyasal, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA) ‘Yabancı Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ raporunu değerlendirirken, Deutche Welle’de çalışmaya başlama sürecini anlattı.
Mengü,Toktaş’ın “Detche Welle’ye nasıl geçtin, kendi tercihin miydi?” sorusu üzerine, CNN Türk’ten atılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem CNN Türk’ün sahibi olan Aydın Doğan’a mesaj ilettiğini ileri sürdü.
Gazeteci Fikret Bila’nın Erdoğan’ın uçağında olduğunu hatırlatan Mengü, “Fikret Bila da herhalde bunu doğrular. Fikret Bey’e sorsak. O da uçaktaydı çünkü…” dedi.
Suat Toktaş: Deutche Welle’ye nasıl geçtin, kendi tercihin miydi?
Nevşin Mengü: CNN Türk’ten ayrılmak durumunda kaldım. Cumhurbaşkanı ile Sayın Trump’ın görüşmesinin sadece 23 dakika olduğunu söyledim. Bunun üzerine cumhurbaşkanı sinirlendi ve Aydın Bey’e (Aydın Doğan) mesaj iletti. Bu hanımefendinin işine bakılsın diye.
Suat Toktaş: Bu bilgi mi, duyum mu?
Nevşin Mengü: Yani Fikret Bila da herhalde bunu doğrular. Fikret Bey’e sorsak. O da uçaktaydı çünkü. Dolayısıyla ayrılmak durumunda kaldım, CNN Türk’ten. Ve denk düştü. O dönemde de Deutche Welle ofisini genişletmek istiyordu Türkiye’de. Çünkü böyle bir pasta var. Bu iş böyledir.
Bütün otokrasiye yaklaşan sistemlerde, rejimlerde genellikle bu tip ülkeler kendi medyalarının sesini kısarlar. Fakat 21’nci yüzyılda insanların çok çeşitli haber alma araçları var.
Dolayısıyla sen kendi medyanın sesini kısınca ortada bir boşluk doğuyor. Ve bu boşluk, bu bir pazar. Haber de bir ürün sonuçta. Tüketilsin diye üretilen bir ürün. Sen kendi medyanın sesini kısarsan, bunu da geliyor yabancı basın dolduruyor. Bu sırf Türkiye’ye ilişkin de bir şey değil.
Bölgedeki pek çok ülkede bunun böyle olduğunu görüyoruz. Ortadoğu’da maalesef bu iş böyle yürüyor biraz. Dolayısıyla alışkın olduğumuz trend Türkiye’de de yaşanmakta.
Türk medyasında bana kimse iş vermeyeceği için, çünkü cumhurbaşkanının “tavsiyesi” üzerine işten ayrılmak durumunda kaldığım için, kim bana iş verecek Türk medyasında? Kimse iş vermeyeceği için ben de uluslararası bir kuruluşta çalışmaktan mutluyum. Çünkü uluslararası kuruluşta çalışırken gazetecilik ilkelerine ilişkin çok da şey öğreniyorsun.
https://www.abcgazetesi.com/cnnturktenatilmamierdoganistedidiyennevsinmengutanikgosterdi26707
29 havalimanı işçisine tutuklama talebi!153 izlenme
Borçluya 4 yıllık kurtarma paketi27 izlenme
Varlık fonunu yanlış anlamışlar: Çalışanlara 2.5 Milyon TL!445 izlenme
"Biz orada streçe sarılmış bir domatesi 30 Euro'ya alıyoruz Türkiye'de her şey ucuz " diyen gurbetçi kadının iddiası havada kaldı: Almanya'da bir adet domates 30 Euro değil 28 sent çıktı!37 izlenme
Bir bildiri de eski milletvekillerinden!65 izlenme
Yangın söndürme helikopteri faturası katlandı! Günlük kirası 87 bin TL!74 izlenme
Yabancı basın yazdı: Macaristan’da İmamoğlu formülü217 izlenme
Kayseri'de Atatürk anıtına baltayla saldıran dayı-yeğen tutuklandı!42 izlenme
Merkez Bankası'nın 'faiz' kararı doları uçurdu!
Türkiye'den "bağımsız yargı" manzaraları: Alman milletvekilini gözaltına aldılar, birkaç saat içinde serbest bırakıp dosyayı kapattılar
Sağlıkta şiddet büyüyor! Kırık kimlikle tedavi edilmeyen hastanın yakınları çalışanlara saldırdı
Afgan göçmenler akın akın Türkiye’ye geliyor…! Sayıları neden bir anda arttı?