Avukatı Kemal Polat, hakaret nedeniyle 2 yıl 4 ay hapsi istenen Ekrem İmamoğlu'nun iddianamesinde iade talebinde bulundu ve İmamoğlu'na edilen ağır hakaretleri sıraladı.
19 Mart operasyonuyla tutuklanan Ekrem İmamoğlu hakkında Serkan Şahin'in şikayetiyle bir hakaret davası da açılmıştı. İddianamede ise İmamoğlu için 2 yıl 4 ay hapis ve siyasi yasak talep edilmişti.
İmamoğlu'nun "Sakinleş, konuşuruz seninle zamanı gelince. Sen siyaset yapmaya devam et aslanım. Çirkin siyasetine devam et, sen bayağı çirkin bir adamsın" sözleri hakaret olarak değerlendirilmişti. İmamoğlu ise bahsi geçen söylemlerin kişiden ziyade eyleme yönelik olduğunu vurgulamıştı.
İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, iddianamenin iadesini istedi ve İmamoğlu'na yapılan hakaretleri bir bir sıraladı. Polat, İmamoğlu'na yapılan çok sayıda hakarete "kovuşturmaya gerek yok" kararı verildiğinin altını çizdi. İşte Polat'ın dilekçesinde yer alan ve "kovuşturmaya yer yok" kararı verilen bazı ifadeler şöyle:
26 Ekim 2024'te şikayetçi Serkan Şahin, Bakırköy'deki savunma sanayii fuarında dolaştığı sırada İmamoğlu'nu gördü. Şahin ve İmamoğlu arasında 35 metre mesafe bulunduğu esnada müştekinin bir başka kişiye 'Burada geziyor da şehit oldu askerimiz. Ne olacak şimdi? Dün makamında ağırladı Zeydan'ı' dediği sırada İmamoğlu'nun söyleneni duyduğu, müştekiye "Sakinleş sonra konuşalım. Sen siyaset yapmaya devam et aslanım. Çirkin siyasetine devam et, bayağı çirkin bir adamsın' diye yanıt verdiği belirtildi.
Sözcü
Çiftçi elindeki patatesi satamıyor!208 izlenme
Yine yol çöktü! Malzemeden çalmalarına rağmen astarı yüzünü geçti!32 izlenme
Saray’a para yetişmiyor!103 izlenme
Sahte seçmen skandalı büyüyor! "Bir daireye bin 108 seçmen kaydedilmiş"1135 izlenme
25 milyarlık ihale yandaşa!160 izlenme
‘Peşkeş’ iddialarının gölgesindeki milyarlık ihale tanıdığa gitti!37 izlenme
Muhammed Yakut için kırmızı bülten talebi!44 izlenme
Akın akın geliyorlar! İdlib’den göç edenlerin sayısı 300 bini geçti!111 izlenme
Maltepe'de miting meydanının dışında kalan binlerce kişi, bariyerleri yıkıp alana böyle girdi!
Zamlar geldi mazot tüketimi yüzde 20 azaldı
Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi tribünler: "YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA!"
MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor!